Instagram limitează timpul petrecut de tineri în aplicație
Instagram ia măsuri noi prin care limitează timpul petrecut de tineri în aplicație. Adolescenții vor primi, după ora 22:00, notificări prin care vor fi anunțați că au petrecut mai mult de 10 minute în aplicație.
Meta s-a confruntat, și încă o face, cu presiuni pentru a implementa măsuri menite să protejeze copiii care folosesc aplicațiile companiei. Chiar astăzi compania a fost programată să depună mărturii cu privire la siguranța minorilor. Reprezentanții avocatoo.ro au explicat ce se va întâmpla de acum înainte. Adolescenții care petrec mai mult de 10 minute pe Instagram, după ora 22:00, vor fi notificați cu mesaje precum „Este timpul pentru o pauză?” sau „Se face târziu. Luați în considerare să închideți Instagram”.
Mai pot folosi tinerii aplicația după ora 22:00? După anunțarea acestor măsuri, adolescenții se întreabă dacă vor putea folosi sau nu aplicația după ora 22:00. Ei bine, răspunsul este da. Notificările vor putea fi închise, iar utilizatorii vor putea petrece timp în continuare în aplicație. Deja au apărut, în online, și primele reacții cu privire la notificările pe care tinerii le vor primi. „O să închidem notificarea cum închidem alarma dimineața”, spune cineva. Altcineva consideră că măsurile sunt inutile: „Măsuri de care nu va ține mai nimeni cont și nu le vor utiliza. De umplutură”.
Funcții interesante pentru adolescenți
Instagramul are și alte funcții de siguranță gândite special pentru adolescenți, însă aceștia nu sunt neapărat atrași de ele și nu le folosesc. „Aplicația are deja niște funcții interesante pentru adolescenți:
ei pot seta să le apară un reminder după o anumită perioadă de timp de activitate ca să ia pauze regulate de la Instagram;
„mod silențios” prin care să dezactiveze notificările și să notifice pe alții că nu sunt disponibil o anumită perioadă de timp”, informează reprezentanții avocatoo.ro, într-o postare pe Instagram.
Pentru a-i proteja pe adolescenți, Meta a mai anunțat că aceștia nu vor mai putea vedea postări cu un conținut dăunător. Cum ar fi postări despre autovătămare, violență explicită și tulburări de alimentație.