Locuri de poveste din România. Rezervația Pietrele Doamnei
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Masivul Rarăul încântă turiștii de fiecare dată, prin prisma peisajelor pe care le oferă. El reprezintă, potrivit Primăriei Câmpulung Moldovenesc, epicentrul turismului din zonă. Azi vorbim despre una din atracții. Pe teritoriul orașului din județul Suceava așteaptă să fie admirate Pietrele Doamnei. Rezervația se întinde pe o suprafață de 568 de hectare, iar cele trei turnuri te duc cu gândul la un castel din povești.
„Dantelărie uriașă de calcar, care domină de departe întregul peisaj montan, Rezervația Pietrele Doamnei (ce se întinde pe o suprafață de 568 ha) nu-și găsește asemănare în toți Carpații românești. Prin grandoarea, formele și pitorescul lor sălbatic, cele trei obeliscuri ale Pietrelor Doamnei (cu înălțimi ce ating 1633 m) impresionează de departe, asemenea turlelor încă semețe ale unui castel fantastic. În ele culminează frumusețea întregului masiv”, transmit reprezentanții Primăriei Câmpulung Moldovenesc.
Chiar dacă Pietrele Doamnei sunt considerate a fi cele mai spectaculoase, e important de știut că în zonă mai aveți și alte rezervații de vizitat. Și dacă tot mergeți până acolo, ar fi păcat să nu profitați de ocazie și să vedeți tot. Piatra Șoimului (1470 m), o altă rezervație geologică, are un loc special amenajat pentru turiști. Aceștia au ocazia să admire de acolo peisajele Giumalăului, Vârful Rarău, Munceii Rarăului și Valea Bistriței. Tot în zonă se află și Piatra Zimbrului (1580 m), declarată monument al naturii în anul 1955, precum și Popii Rarăului (1628 m).
Pitoresc: care impresionează prin ineditul elementelor componente, aspect, formă, colorit etc.
Obelisc: monument comemorativ de origine egipteană, de forma unui trunchi de piramidă, alcătuit de obicei dintr-un singur bloc de piatră și acoperit cu inscripții;