Cum ne protejăm de răcelile de sezon. Ce alimente ne cresc imunitatea
Odată cu primăvara apar și răcelile de sezon. Partea bună e că ne putem feri de ele foarte simplu, având grijă ce mâncăm. Iată care sunt alimentele ce ne cresc imunitatea și ne țin departe de medicamente și doctori.
În farmacii se regăsesc tot felul de vitamine pentru imunitate, însă corpul nostru își poate lua ce are nevoie din alimentele pe care le mâncăm. Noi trebuie doar să știm cum să le alegem. Unul dintre alimentele care oferă beneficii pe toate planurile e oul, scrie csid.ro. Acesta, alături de alte nouă alimente care ne țin departe de răcelile de sezon, sunt recomandate de nutriționistul Gianluca Mech. Acesta e cunoscut în lumea vedetelor, multe dintre ele urmând dieta acestuia. De asemenea, nutriționistul e renumit pentru mâncarea sănătoasă pe care o recomandă.
10 alimente ce țin departe răcelile
Pentru a avea imunitate nu trebuie să mâncăm cine știe ce feluri de mâncare. Sunt alimente pe care le avem la îndemână, iar unele dintre ele se găsesc în fiecare bucătărie. Supa de pui este una dintre cele mai benefice pentru organism. Ea ajută la întărirea sistemului imunitar și totodată combate răcelile. Nu întâmplător atunci când suntem bolnavi mâncăm supă. Studiile arată că ea ajută la încetinirea neutrofilelor, acestea având ca sarcină să ne apere de infecții.
Un alt aliment eficient în prevenirea răcelilor este mierea. Deși oferă numeroase beneficii asupra organismului, ea trebuie consumată cu măsură. Asta înseamnă una – două lingurițe pe zi. Dacă mâncăm prea multă vom obține exact inversul a ceea ce ne dorim. Din cauza conținutului ridicat de zahăr, sistemul imunitar nu-și poate face treaba cum trebuie. Ghimbirul e și el foarte benefic. Cercetările arată că o linguriță de amestec din miere și ghimbir ajută la întărirea sistemului imunitar. În cazul unei răceli ghimbirul e capabil să reducă inflamația și totodată durerea.
Iaurtul e un alt aliment care ajută la protejarea sistemului imunitar. Acesta e bogat în proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Bogați în fibre, antioxidanți, zinc și magneziu sunt și fulgii de ovăz. Aceștia ajută organismul să elimine toxinele, iar în acest fel sistemul imunitar va funcționa așa cum trebuie. Când vine vorba de antioxidanți nu putem să nu amintim de ceaiul verde și ceaiul negru.
Pentru a ne feri de răceli și pentru a avea un organism sănătos nu trebuie să uităm, bineînțeles, de fructe. Lămâile și portocalele întăresc sistemul imunitar, fiind o sursă naturală de vitamina C, deci sunt binevenite în orice sezon.