FLIGHT FESTIVAL 2024: Un vortex de sunete, inspirație și distracție
În weekendul acesta, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara are loc Flight Festival. Festivalul a avut o selecție eclectică de artiști și trupe din diverse genuri muzicale, de la electronică și pop, până la rock și indie. Nume mari și artiști emergenți au urcat pe scenă, oferind momente memorabile și energizante. Pe lângă muzică, Flight Festival a oferit o gamă largă de activități, inclusiv zone dedicate artei, tehnologiei și inovației. Workshop-urile, expozițiile interactive și demonstrațiile tehnologice au fost doar câteva dintre punctele de atracție.
În prima seară, într-o atmosfera de distracție maximă, am intervievat mai mulți adolescenți, dar și câțiva voluntari doritori să împărtășească cu noi bucuria cu care vin la festival, dar și opiniile lor despre organizarea acestuia. Reporterii juniori de laȘTIRI PENTRU COPIIau încercat să afle cum li se pare organizarea festivalului până acum, iar răspunsurile au variat, însă un lucru a fost cert: “a ieșit fain”!
Ziana Sanda, 16, voluntară, a mărturisit că i-a plăcut foarte mult să ajute la punerea pe picioare a acestui festival. Faptul că a reușit să facă parte din eveniment a încântat-o enorm. Camila Jidaru, 16, este și ea voluntară, și a spus că este foarte frumos să aibă parte de o asemenea experiență. Marc Deian, 17, a spus că i se pare foarte bine organizat, întrucât “locația este mai binevoitoare față de dățile trecute”.
Am vrut să știm dacă este prima oară când participă la acest festival, iar dacă nu, ce îi face pe tineri să revină. Interlocutorii au admis că la festivaluri, în general, sunt “în elementul lor” și le plac mult, însă artiștii care vin le sunt cunoscuți și „vibe-ul” e unul euforic, inexplicabil.
Flight, un festival pe placul tinerilor
Miruna Cioș, 18 ani, ne-a spus că acesta este al doilea an la rând când vine la Flight Festival. Motivația de a se reîntoarce constă în iubirea pentru muzică. Ziana Sanda, 16 ani, admite că revine la acest festival fiindcă artiștii sunt “cool” și îi place atmosfera. Camilei Jidaru, 16, îi plac nu doar cântăreții, dar și voluntarii alături de care ea însăși lucrează și ajută. Larisa Cioc, 19 ani, deși este pentru prima dată la Flight Festival, ne-a relatat cum că, la orice festival/concert de muzică, senzația pe care o trăiești atunci când asculți ceva live e nemaipomenită.
Tinerii le recomandă bobocilor (celor care participă pentru prima oară la Flight) să vină pregătiți și să fie gata de distracție! Vanesa Campoli, 17 ani, admite că prin participarea la acest festival în anii trecuți și-a câștigat prieteni noi. “Atmosfera e una superbă și te simți ca… niciodată”. Rafael Ciocan, 15, a adăugat că nici nu e foarte scump să vii la Flight Festival și că merită. Gabriel Riza, 17, i-a recomandat prietenului său, Marc Deian, 16, să vină la festival pentru B.U.G Mafia.
Ce face un festival să fie reușit
Cei mai mulți se bucură de faptul că vin alături de prieteni. Dar și locația unde are loc festivalul joacă un rol important, voluntarii care fac accesul mai ușor, dar mai ales artiștii alesi de organizatori.
Raul Popescu, 18, a spus că organizarea e cea mai importantă și apoi vine muzica, deoarece atmosfera pe care o fac artiștii e esențială. Marc Deian, 16, crede că cei ce vin să cânte sunt ceea ce fac un festival reușit, fiindcă “dacă nu e cineva care să le dea spiritul de a petrece, nu este prea fain”.
Camila Jidaru, 16, spune ca „vibe-ul” festivalului e apreciat și că Flight Festival mereu a fost super! Miruna Cioș, 18, a vorbit și ea despre semnificația și importanța artiștilor cunoscuți și ascultați, spunând că organizatorii trebuie să aibă mai ales acest lucru în vedere, dar standurile cu băuturi și mâncare trebuie să fie vizibile, întrucât este o facilitate. Flight Festival din acest an este un eveniment bine organizat, plin de energie și diversitate, care oferă participanților o experiență memorabilă prin muzică, artă și tehnologie. Le mulțumim tuturor tinerilor pentru implicarea, răbdarea și voința lor, dar și pentru cuvintele frumoase cu care ne-au luminat seara.
Text, video și foto: Patricia și Andrada Tulac, Liceul Teoretic Special Iris
Articol realizat în cadrul campaniei „Știri culturale din cartiere”, desfășurată în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.