Cum prevenim răcelile în acest sezon. Sfatul specialiștilor
A venit primăvara! Asta nu înseamnă doar vreme frumoasă, ci și un nou sezon de îmbolnăviri. Din această cauză este bine să știm cum să prevenim răcelile mai ales în rândul copiilor.
Venirea primăverii nu aduce doar culoare în viața noastră, ci și un nou sezon de răceli. În această perioadă de vreme schimbătoare ne putem aștepta ca atât cei mici, cât și cei mari să se îmbolnăvească. Din această cauză este bine să știm cum să prevenim răcelile pentru a ne putea bucura de cel mai frumos anotimp al anului.
Există o mulțime de metode prin care putem să le menținem celor mici un sistem imunitar puternic și sănătos. Pe lângă suplimentele alimentare, medicii ne recomandă o doză mare de exerciții fizice, odihnă și o dietă echilibrată.
Vitamina C este foarte importantă
Totuși, ce alimente ar trebui să le dăm celor mici pentru a fi puternici și sănătoși? Să începem cu fructele. Specialiștii recomandă fructe precum kiwi și citricele. Când vine vorba despre legume, în topul recomandărilor se află conopida, ardeiul roșu și spanacul.
Toate acestea au un conținut ridicat de vitamina C, un micronutrient esențial pentru imunitatea copiilor și a adulților. Vitamina C este principalul nostru aliat când vine vorba despre evitarea răcelilor și ameliorarea simptomelor.
Ce alte alimente sunt recomandate de specialiști
Pe lângă această vitamină, corpul nostru are nevoie în această perioadă și de vitaminele A, D și E. Ele joacă un rol fundamental în organism. Acestea ne ajută la reglarea răspunsului imunitar, la stimularea producerii de celule esențiale și pentru buna funcționare a sistemului imunitar, a leucocitelor și a anticorpilor.
Printre alimentele bogate în vitamina A se numără roșiile, morcovii și produsele lactate. Când vine vorba despre vitamina D, cerealele, lactatele, ouăle și o doză regulată de soare sunt principalele surse. Nu în ultimul rând, vitamina E se regăsește în avocado, nuci, migdale, alune și în uleiul de măsline.
Mierea este un alt aliment minune recomandat de specialiști. Pe lângă că este o sursă excelentă de energie, ea este și un aliment cu multe proprietăți nutritive. Mierea este bogată în vitaminele C, B1, B2, B3, B5, în acid folic, și în minerale. De asemenea, ea este folosită dintotdeauna pentru calmarea tusei și a durerilor în gât.