4 octombrie – Ziua Mondială a Animalelor. Știai ca poți adopta un elefant, o girafa sau un urs panda?
Astăzi este o zi specială, și anume Ziua Mondială a Animalelor. Această zi le este dedicată prietenilor noștri, ființele cu care noi conviețuim pe pământ. Iată mai multe detalii.
Pe 4 octombrie sărbătorim Ziua Mondială a Animalelor. Această zi ne face să ne amintim că nu locuim singuri pe această planetă, ci suntem înconjurați de ființe ce merită respectul nostru.
Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1925. Ea are scopul de a ne aduce la cunoștințe că și animalele au drepturi, la fel ca noi. Ziua Mondială a Animalelor ne încurajează să participăm la evenimente dedicate creaturilor cu care împărțim planeta pentru a învăța mai multe despre ele.
A fost sărbătorită pentru prima oară în Berlin
Sărbătoarea a fost inițiată de Heinrich Zimmerman, un cinolog (adică un expert în câini) și un activist pentru protecția animalelor. El a organizat prima ediție a acestei sărbători pe 24 martie, 1925, la Palatul Sportului din Berlin, Germania. Peste 5.000 de oameni au participat la acest eveniment. Inițial, evenimentul trebuia să se desfășoare pe 4 octombrie, adică de ziua Sfântului Francis de Assisi, sfântul protector al animalelor. Din nefericire, locația nu era disponibilă în acea zi.
Abia în anul 1929 a avut loc pentru prima dată pe data de 4 octombrie. În fiecare an, Heinrich Zimmerman muncea din greu pentru a promova sărbătoarea. Într-un final, eforturile sale au fost răsplătite. Ziua Mondială a Animalelor a fost recunoscută oficial în anul 1931 la Congresul Internațional pentru Protecția Animalelor din Florența, Italia.
În ziua de astăzi, această sărbătoare este organizată de către Naturewatch Foundation, o organizație pentru protecția animalelor din Regatul Unit. În anul 2003, ei au lansat site-ul oficial al acestei zile, site unde puteți dona pentru a ajuta animalele.
Știai că poți să adopți un animal exotic?
Oamenii împart planeta cu aproximativ 8,7 milioane de specii de animale. Este incredibil că unele specii încă nici nu au fost descoperite. Cine știe ce creaturi bizare se ascund încă prin lume. Din păcate, multe specii sunt puse în pericol de dispariția. Poluarea, pierderea habitatului natural și braconajul sunt doar câteva dintre motivele principale. 160 de specii diferite au dispărut doar în ultimii 10 ani, 900 dispărând de-a lungul ultimului secol.
Asta nu trebuie, însă, să ne descurajeze. Noi putem sprijini animalele chiar din confortul propriei case. Știai că tu la rândul tău poți să adopți un animal exotic pe care să îl sprijini financiar. Noi, cei de la ȘTIRI PENTRU COPII, chiar am adoptat un elefant. Numele său este Leomyan, are nouă ani și trăiește în Kenya.
Să adopți un animal nu este deloc dificil. Deși cel mai probabil nu o să ajungi să-l întâlnești vreodată, o să poți să dormi liniștit știind că ai grijă de o ființă în pericol. Ba chiar mai mult, vei primi și un certificat special cu care te vei putea mândri. Printre animalele ce pot fi adoptate online se numără ursul panda, elefantul, girafa și rinocerul. Mai multe detalii despre procesul de adopție pot fi găsite direct pe site-urile respective.