„În contextul pandemic în care ne aflăm și care a influențat activitățile educative din unitățile de învățământ din întreaga lume, FNAP vă invită să răspundeți la câteva întrebări care vizează percepția dumneavoastră cu privire la impactul imediat și pe termen mediu al acestor activități asupra instruirii elevilor”, se arată în descrierea chestionarului. Acesta poate fi completat aici, iar toate răspunsurile sunt anonime.
Întrebări
Sondajul conține 15 întrebări cu variante de răspuns, printre care se numără câteva legate de date generale ale respondentului. Întrebările referitoare la școală și elevi sunt următoarele:
Ce ați observat la copilul dumneavoastră, legat de procesul de învățare, desfășurat până în acest moment?
Cum apreciați eficiența activităților de predare – învățare – evaluare desfășurate în mediul online comparativ cu cele desfășurate în sala de clasă?
Care sunt îngrijorările legate de activitatea de instruire a copilului dumneavoastră în actualul context pandemic?
Credeți că decizia de continuare a activităților educaționale, în format fizic, acolo unde incidența depășește 3/1000, este benefică din punct de vedere al învățării pentru aceștia?
Credeți că o eventuală decizie legată de prelungirea cu două săptămâni a structurii anului școlar (ținând cont de competențele cheie, planurile cadru și curriculă), începând cu 2022-2023, este benefică pentru elevi?
În ce măsură considerați că modificarea structurii anului școlar, ȋncepând cu 2022-2023, din două semestre în trei trimestre, este o decizie oportună și eficientă?
Ați fi de acord cu testarea copilul dumneavoastră, la revenirea în unitatea de învățământ, cu teste non-invazive (teste rapide-Covid 19, pe bază de salivă)?
Cine considerați, din punctul dumneavoastră de vedere, că trebuie să realizeze testarea elevilor în unitățile de învățământ cu teste non-invazive?
Considerați că există un raport de cauzalitate între deschiderea unităților de învățământ și creșterea numărului de infectări?
Aveți încredere că în unitatea de învățământ în care învață copilul dumneavoastră se respectă regulile de prevenire a răspândirii COVID-19?
Despre FNAP
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a fost înființată în luna octombrie a anului 2005. Ea este o platformă – suport de manifestare a tuturor asociațiilor, consiliilor reprezentative sau comitetelor de părinți. Dar și a părinților ai căror copii învață la instituții de învățământ preuniversitar din țară.
„Avem membri din toate colțurile țării. În activitatea noastră ne bazăm pe faptul că, noi, părinții, nu putem sta deoparte atunci când este vorba de viitorul copiilor noștri și de aceea ne mobilizăm cu toții și ne implicăm, într-un mod organizat, în procesul educațional și în luarea deciziilor ce privesc învățământul românesc preuniversitar”, se arată pe site-ul FNAP.