Redeschiderea școlilor este un subiect foarte discutat zilele acestea. Dacă se vor deschide sau nu rămâne de văzut. Însă cum arată lucrurile în țări precum Germania, Marea Britanie sau Germania? ȘTIRI PENTRU COPII vă spune care este situația unităților de învățământ din alte țări.
În Marea Britanie situația este cât de cât asemănătoare cu a noastră. Singura diferență este că la ei merg la școală copiii care nu au cu cine să fie lăsați acasă. Atât premierul Boris Johnson, cât și ministrul educației Gavin Williamson primesc cereri de redeschidere a școlilor, însă mortalitatea ridicată îi împiedică să facă asta. Ministrul Williamson va anunța săptămâna aceasta dacă elevii vor reveni la școală în a doua jumătate a lui februarie.
De asemenea, școlile din Danemarca și Olanda rămân închise până în a doua săptămână a lunii februarie. În Germania, în majoritatea regiunilor școlile rămân închise până în 14 februarie. Elevii învață tot online, iar părinții primesc 10 zile de concediu suplimentar pentru a avea grijă de copii. În cazurile în care părinții sunt singuri, aceștia primesc în plus 20 de zile.
Țările în care copiii merg la școală
Există țări în care elevii învață în mare parte la școală. Una dintre aceste țări este Franța. Autoritățile de acolo au hotărât în urmă cu câteva luni ca școlile să rămână deschise. Acum s-ar putea ca această situație să se schimbe, dat fiind faptul că Franța se confruntă cu un al treilea val de coronavirus. În orice caz, în momentul de față cursurile online sunt limitate, numai anumite grupuri de liceu învățând online.
Chiar dacă se merge la școală, regulile de igienă sunt foarte stricte. Toți elevii trebuie să poarte măști, clasele nu se amestecă când merg la cantină, iar elevii mănâncă în aceleași grupuri pentru a limita un posibil focar de infecție. Totodată, copiii sunt testați periodic.
Și în Portugalia și Spania sunt deschise școlile. De asemenea, și Grecia a permis redeschiderea școlilor primare și a creșelor la începutul lunii ianuarie. În Italia în schimb le-a fost permisă reîntoarcerea la școală numai elevilor de liceu, însă în grupuri mici care să permită păstrarea distanței.