Unul dintre cele mai iubite și mai îndrăgite fructe din această perioadă este pepenele verde. Pe lângă faptul că este gustoasă și răcoritoare, lubenița sau harbuzul (cum mai este numit pepenele verde) aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. ȘTIRI PENTRU COPII vă spune care sunt beneficiile consumului de pepene verde.
Lubenița are o coajă tare și un miez dulce care conține aproximativ 90% apă. Acest fruct oferă o mulțime de beneficii organismului și sănătății. Spre exemplu, pepenele verde conține licopen. Acesta este un antioxidant care ajută inima și oasele să rămână sănătoase și previne cancerul.
Acum să trecem la prezentarea vitaminelor. Vitamina A este bună pentru piele și ochi, în timp ce vitamina B1 ajută organismul să obțină energie. Pepenele verde mai conține și vitamina B6 care ajută la combaterea infecțiilor, precum și vitamina C care întărește sistemul imunitar.
Pepenele verde, un aliat de nădejde al părinților
În timpul verii, pepenele verde poate fi un aliat de nădejde al părinților. Asta din cel puțin două motive. Vara copiii insistă să mănânce cât mai multă înghețată, iar asta nu le face tocmai bine. O variantă de înlocuire a înghețatei și totuși una care să îi răcorească este lubenița. Părinții pot „controla” cât de rece este fructul, iar în acest fel evită ca cel mic să aibă parte de răceli sau probleme cu gâtul.
Sunt copii care nu se dau în vânt după a bea apă, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru părinți. Cu toții știm că vara corpul nostru are nevoie de cât mai multă hidratare, iar pepenele verde este o alternativă care nu are cum să dea greș. După cum am spus mai sus, acest fruct conține în jur de 90% apă. Asta îi oferă copilului hidratarea de care are nevoie fie că îl consumă ca atare, fie în combinație cu alte fructe sau chiar sub formă de suc.
Consumul de pepene verde mai ajută și la prevenirea astmului, la reglarea digestiei și reduce durerile musculare. Este important însă de știut că nu este indicat să facem exces de pepene verde. Acest lucru poate duce la experiențe neplăcute. Consumul excesiv de lubeniță poate provoca greață, vărsături, balonare, diaree și indigestie.