Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală Treasure Hunt (vânătoarea de comori).
Se va desfășura în Expoziția de Istorie și este adresată elevilor cu vârste cuprinse între 10-15 ani.
Cum se desfăsoară vânătoarea de comori
Activitatea presupune vizionarea unui PowerPoint cu prezentarea Expoziției permanente de Istorie, urmată de căutarea unor obiecte de patrimoniu din expoziția de Istorie și a unor informații prezentate în touchscreen-uri. Participanții vor fi împărțiți pe echipe, vor primi fișe individuale de lucru, pe care, după evaluare, le vor putea lua acasă.
Activitatea se va desfășura în limba română de către Cristian Culiciu, muzeograf, Secția Istorie, și Florina Ciure, șef secție Istorie, precum și în limba maghiară, de către Tőtős Áron, muzeograf, Secția de Istorie, la sediul instituției din Str. Armatei Române nr.1/A, în perioada 14-17 noiembrie 2023, orele 11.00-12.00, respectiv 12.00-13.00.
Programările se pot face la nr. de telefon 0722/081.499, de luni până vineri, între orele 9.00-15.30. Atelierul se desfășoară cu grupuri de minim 8 și maxim 20 de copii. Taxa de participare este de 10 lei/elev.
Despre muzeu
Cu o istorie care se întinde pe multe secole, Cetatea Oradea este, în prezent, o fortăreață bastionară în stil italian. Este una dintre cele mai frumoase monumente ale Renașterii târzii din Europa centrală. Săpăturile arheologice efectuate în ultimii ani au scos la iveală un număr impresionat de fragmente arhitectonice. Pe baza lor a fost amenajat un lapidarium. Prin intermediul lui vizitatorul poate lua contact cu fazele evolutive ale cetății orădene. Până în prezent aici au fost amenajate mai multe expoziții permanente care se bucură de un interes sporit din partea turiștilor.