„Știu la limba română”, proiectul care transformă pauzele petrecute online într-o experiență distractivă și educativă
Copiii și tinerii petrec foarte mult timp online. Părinții și cadrele didactice se plâng de multe ori că ar putea face ceva mai bun. Utilul se îmbină cu plăcutul în cadrul proiectului „Știu la limba română”. Acesta transformă pauzele petrecute online într-o experiență distractivă și educativă.
Trăim într-o lume în care chiar și adulții sunt conectați permanent la internet și social media, nu doar cei mici. Asta înseamnă că orice domeniu ar trebui să se adapteze schimbărilor tehnologice și să încerce să țină pasul. Sistemul de învățământ de la noi încă e în urmă. În țările nordice se pune accent pe comunicare, pe înțelegerea informațiilor și pe lucrul în echipă, în timp ce în România se pune accent pe memorare. Partea bună este că există cadre didactice care se luptă să schimbe acest lucru.
Proiectul „Știu la limba română” reprezintă o propunere ambițioasă care are ca scop transformarea pauzelor petrecute de elevi online într-o experiență distractivă și totodată educativă. „În fiecare săptămână poți învăța ceva nou, fie noțiuni de gramatică simplificate, fie cuvinte rare explicate pe înțelesul tău ori diverse exerciții distractive. Toate sunt disponibile online la doar un click distanță. Desigur, Știu la Limba română se adresează elevilor de toate vârstele și, de ce nu și părinților, oferind posibilitatea de a învăța concepte complicate din Limba română într-un mod simpatic și interactiv”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Elevii își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare
În spatele proiectului stă profesoara Loredana Gheorghiu din Iași. Ea este pasionată și dornică să facă ceva mai mult pentru elevii din țară. Este extrem de mândră de proiectul său și speră că „Știu la Limba română” va ajuta elevii să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba română.
„Am creat aceste pagini cu gândul de a ajuta elevii să învețe limba română într-un mod diferit. Mai distractiv și mai interactiv față de modelele clasice de predare la clasă. Toți petrecem timp zilnic pe social media și îmi doresc ca cei care ne urmăresc să valorifice timpul astfel încât să asimileze informații prețioase pentru dezvoltarea lor. Eu consider că școala, așa cum este ea astăzi, pregătește un elev doar pentru a trece de examene, nu și pentru viitor”, spune Loredana Gheorghiu.
Proiectul „Știu la limba română” poate fi urmărit pe Facebook, aici, și pe Instagram, aici.