Izolarea și măsurile exagerate de protecție sanitară au scăzut imunitatea copiilor. Descoperirea incredibilă a cercetătorilor britanici în legătură cu hepatita misterioasă
După cum știți, în întreaga lume a fost înregistrat un val de hepatită în rândul copiilor, care i-a îngrijorat pe părinți. Fiindcă nu se știa de ce se îmbolnăvesc copiii, această afecțiune a fost numită „hepatită misterioasă”. Ei bine, acum nu mai e așa misterioasă. Se pare că izolarea și măsurile exagerate de protecție sanitară au scăzut imunitatea copiilor. Ce descoperiri au făcut cercetătorii britanici vă spunem în cele ce urmează.
Pandemia ne-a ținut o perioadă lungă de timp în casă. Luni de zile copiii au fost nevoiți să stea în casă fără să interacționeze cu alte persoane în afara familiei. În plus, dezinfectantul a devenit cel mai folosit produs. Poate mult prea folosit, dacă stăm acum să ne gândim mai bine. Interacțiunea copiilor cu alte persoane a fost limitată și din punct de vedere al educației. Atât școala, cât și grădinița s-au făcut o perioadă lungă de timp online, iar copiii n-au mai avut parte de socializare.
Din cauza lockdown-ului, copiii și-au pierdut imunitatea
Statul în casă i-a protejat pe copii de coronavirus, însă pe de altă parte le-a scăzut imunitatea. După ridicarea restricțiilor, când toată lumea a putut să se întâlnească, doi viruși obișnuiți și-au făcut iar apariția. Ei sunt cei care au declanșat cazurile rare, dar foarte grave de hepatită la copii. Se crede că au fost afectați peste 1.000 de copii, mulți dintre ei cu vârsta sub cinci ani, din 35 de țări. Unii, inclusiv 12 din Marea Britanie, au avut nevoie de un transplant de ficat care le-a salvat viața.
„În timpul perioadei de izolare, când copiii nu se întâlneau între ei, nu își transmiteau virusurile între ei. Ei nu își dezvoltau imunitatea la infecțiile comune pe care le-ar fi întâlnit în mod normal. Când restricțiile au fost ridicate, copiii au început să se întâlnească, iar virușii au început să circule liber. Și brusc au fost expuși, cu această lipsă de imunitate anterioară, la o întreagă serie de infecții noi”, a declarat Judith Breuer, unul dintre cercetători, expert în virologie, conform BBC.