Un pui de rinocer din Cehia a fost numit Kiev în onoarea ucrainienilor
Un pui de rinocer din Cehia a fost numit Kiev în onoarea ucrainienilor. Acesta face parte dintr-o specie care cândva era să dispară complet. Doar trei astfel de pui s-au născut pe parcursul anului trecut.
În interiorul unei grădini zoologice din Cehia s-a născut recent un pui de rinocer estic negru. Starea de conservare a acestei specii este critică, ea fiind foarte aproape de dispariție. În onoarea acestui eveniment special, dar și a rezistenței ucrainienilor în fața atacurilor ruse, îngrijitorii grădinii zoologice au decis să îi dea puiului numele Kiev.
Micuțul pui de rinocer s-a născut pe data de 4 martie în Grădina Zoologică Dvur Kralove. Acest eveniment este foarte rar pentru instituție, chiar dacă majoritatea rinocerilor din cadrul ei aparțin acestei specii.
„Numele ales de noi este o expresie a sprijinului pentru eroii din Ucraina”, a declarat conform LBC Premysl Rabas, directorul grădinii zoologice.
Bebelușul este îngrijit foarte bine de mama sa
Potrivit grădinii zoologice, Kiev este îngrijit cât de bine se poate de către mama sa, Eva. Bebelușul a crescut cu câte un kilogram în fiecare zi. În prezent, Kiev are o greutate de 50 de kilograme.
Braconajul a redus numărul de rinoceri estici negri din sălbăticie la doar 800 de exemplare. 14 astfel de rinoceri se află în grădina zoologică din Cehia. În ultimul an, doar trei rinoceri au fost născuți în grădinile zoologice din toată lumea.
Grădina Zoologică Dvur Kralove a primit primii rinoceri în anul 1971. De atunci, 47 de rinoceri estici negri au primit îngrijire la ZOO. Mulți dintre aceștia trăiesc acum în grădini zoologice și în centre de conservare din toată lumea. Ba chiar, unele exemplare au fost reintroduse în sălbăticie în Rwanda și Tanzania.
Vânătorii europeni erau să ducă la dispariție această specie
Rinocerul estic negru este o subspecie a rinocerului negru african. Aceasta este una dintre cele două specii de rinoceri din Africa. Populația acestor animale fascinante a scăzut drastic în secolul al XX-lea din cauza vânătorilor europeni.
Între anii 1960 și 1995 au fost vânate și omorâte aproape 98% dintre exemplare. De atunci, centrele de conservare au depus eforturi uriașe pentru a salva specia. Cu ajutorul acestora, rinocerii au reușit parțial să se salveze de la dispariție.