Noua aplicație Erasmus+. Studenții vor renunța la documente pe bază de hârtie
Vești bune pentru studenți. Comisia Europeană a lansat noua aplicație Erasmus+. Asta înseamnă că tinerii studenți nu vor mai fi nevoiți să umble de la ghișeu la ghișeu pentru a depune actele de studiu. Iată mai multe detalii.
Ești un tânăr student interesat să călătorească prin lume? Dacă da, atunci avem o veste bună pentru tine. Comisia Europeană a lansat noua aplicație Erasmus+. Aceasta îi va ajuta pe tineri să nu mai aibă nevoie de atâtea documente pe suport de hârtie.
„Mă bucur că interfața programului nostru emblematic pentru tineri, Erasmus+, îi reprezintă din ce în ce mai bine. Mai digitală, mai mobilă și mai orientată către comunitate. Noua aplicație și legitimația de student integrată sunt emblematice pentru Spațiul european al educației pe care îl susținem” a declarat Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului de viața european.
„Hârtia aparține în mod oficial trecutului. Această nouă aplicație Erasmus+ va fi un ghișeu unic pentru studenții Erasmus+ mobili. A avea toate informațiile la îndemână înseamnă mai puțin stres, mai puțin timp dedicat cerințelor administrative și mai multă flexibilitate. Legitimația europeană de student, disponibilă prin intermediul aplicației, reprezintă un pas important către un adevărat Spațiu european al educației. Unul în care fiecare elev se simte inclus și poate avea acces la aceleași servicii și aceeași recunoaștere a studiilor sale”, a adăugat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.
Care sunt beneficiile aplicației
Noua aplicație va fi disponibilă pe sistemele Andoid și iOS. Prin intermediul ei, elevii vor beneficia de mai multe funcții extrem de utile. Pentru început, tinerii își vor putea căuta și selecta una dintre universitățile partenere ale acestui program. Odată ce au ales universitatea, ei vor putea completa contractul de studii direct în aplicație. În prezent, peste 4.000 de universități sunt înscrise în această rețea.
De asemenea, aplicația îi va ajuta pe studenți să se adapteze și să afle mai multe despre locația unde urmează să se îndrepte. Tinerii vor putea descoperi evenimente și vor putea intra în contact cu alți studenți. Nu în ultimul rând, ei vor putea obține legitimația europeană de student. Cu aceasta, participanții la program vor avea acces la servicii, muzee, activități culturale și oferte speciale în universitatea și țara gazdă.
Programul Erasmus a început în anul 1987. De atunci, peste 10 milioane de persoane au beneficiat de educație în alte țări. Noul program Erasmus+ oferă oportunități pentru perioade de studiu în străinătate, stagii, ucenicii și schimburi de personal în toate domeniile educației, formării, tineretului și sportului, la toate vârstele.