Elevii chemaţi să aleagă. Teatrul Nottara face audiobook după cartea preferată
Examenul de bacalaureat la limba română este o adevărată provocare pentru liceeni. Au atât de multe cărți de citit şi nu reuşesc. O instituție culturală vine în ajutorul elevilor. Teatrul Nottara face audiobook după cartea preferată de literatură clasică românească. De unde a pornit ideea? Aflați în continuare.
Elevii au ocazia să decidă dintre patru texte propuse care va fi citit. Acestea sunt “Moara cu noroc” de Ioan Slavici, “Alexandru Lăpușneanu” de Costache Negruzzi, “Ion” de Liviu Rebreanu (selecție) și “Enigma Otiliei” de George Călinescu (selecție). Cum votați? Voturile vor putea fi exprimate sub forma unui comentariu la postările dedicate de pe paginile de Facebook și Instagram ale teatrului, până pe 21 februarie, iar după desemnarea operei câștigătoare audiobook-ul va fi înregistrat și lansat în timp util pentru a fi ascultat de elevii care dau bacalaureatul.
“Ne dorim să îi ajutăm pe adolescenți să descopere lumile fascinante create de marii noștri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gândit noi, este să venim în întâmpinarea lor cu ce îi interesează în mod direct și așa ne-am oprit la programa de bac. Poate că ne lipsește gura sobei, dar povestitori avem, de nuanțe și intonații nici că ne plângem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara să ia cuvântul și să recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii române?”, a declarat Marinela Ţepuş, managerul instituției.
Există posibilitatea să se înregistreze și alte opere literare cu vocile actorilor de la Teatrul Nottara dacă prima carte are succes. Mai multe cărţi înseamnă note mai bune la examene, poate.
Teatrul Nottara din București a fost fondat în anul 1947, sub numele de Teatrul Armatei. În anul 1960 primește numele marelui Constantin Nottara. Începând cu directoratele lui George Vraca și Horia Lovinescu teatrul Nottara se poziționează evident în zona teatrelor de repertoriu. În cei peste 60 de ani de existență, Teatrul Nottara găzduiește peste 370 de spectacole de înaltă ținută.