Mosh pit-urile au loc unde muzica este rapidă şi puternică iar oamenii sunt mulţi şi plini de energie. În astfel de atmosferă, multimea începe să sară şi să danseze haotic. Spaţiul personal nu mai există, iar aşa foarte mulţi oameni se lovesc între ei (uneori chiar foarte tare).
Astfel a fost atmosfera şi seara trecută, la Revolution Festival. “Un moshpit înseamnă violenţă controlată”, “Modul cel mai puternic de a arăta că iubeşti muzica pe care o asculţi” sau “Ce-mi place cel mai tare e că pot să dansez absolut cum vreau eu” – sunt păreri împărtăşite de cei care au luat ieri seară parte la festival. Deocamdată, cel mai mare moshpit a avut loc la concertul susţinut de Dubioza Kolektiv. Oamenii au fost înnebuniţi de artişti. Mijlocul mulţimii parcă a luat foc iar oamenii se trăgeau, se loveau, împingeau şi răsturnau fără oprire. “Am stat o ora în moshpit! N-am mai participat vreodată la aşa ceva!” ne spune un elev de liceu. “Din păcate, mi s-au rupt ochelarii, şi brăţara care mă lăsa să întru în festival. Totuşi, nu regret deloc că am participat!” Prima zi de Revolution a fost promiţătoare. Într-adevăr, oamenii s-au comportat ieri seară la scena principală că la o revoluţie!
Organizatorii au pregătit șapte scene și zone de muzică live la Revolution Festival, eveniment ajuns la a treia ediție, care are loc la Muzeul Satului Bănățean, în Timișoara,. în interva.lul 1 – 3 iunie. Pe lângă concertele unor artiști celebri vor fi petreceri până în zori, ateliere, teatru, jocuri etc. anul acesta a fost amenajată și o zonă de camping. Pe scena principală, Music Guru, programul începe joi la ora 20, cu E-An-Na All Friends Band, BAB, Șuie Paparude, Dubioza Kolectiv, care sunt programați la ora 0,20, Rudimental DJ Set și Gojira & Planet. Pe durata celor trei zile de festival se deschide și Lunatica, orașul fără reguli, în fiecare poate fi oricum. (Alexandru Pîclișan)