Achiziții de îmbrăcăminte online sau offline? Voi cum faceți?
Achiziții de îmbrăcăminte online sau offline? Aceasta este întrebarea. Voi cum faceți? În ziua de astăzi, viața noastră s-a mutat în mare parte în online.
Pe internet căutăm informații și socializăm. Părinții plătesc facturile pe internet. Fac cumpărături online. Așa au găsit oferta la super-vacanța de vară de anul acesta. Și tot acolo, pe internet, ne uităm și noi, după ceea ce ne-am dori. Știe orice copil că e mai simplu să îi trimiți mamei un link cu jucăriile dorite, sau cu hainele preferate, decât să îi explici unde se găsesc acestea. Totuși, situația nu e chiar așa simplă cum pare la prima vedere.
Market Opportunity Research Consulting (MKOR), o companie de cercetare a pieții, a investigat felul în care fac cumpărături tinerii din România.
Recent a fost lansat studiul ”Digital Fashion Consumer Trends 2019”, cercetare care se află la a doua ediție. S-a analizat legătura dintre online și offline atunci când vine vorba de modă. Dar și modul în care noile tehnologii digitale influențează experiența la cumpărături.
Copiii vor să testeze în magazin
Una din concluziile interesante la care s-a ajuns este faptul că tinerii și copiii de azi vor să testeze obiectele pe care le cumpără.
Tinerii născuți după generația Z preferă să cumpere offline, adică din magazin. Dar numai după ce au ales cercetând oferta pe internet. Această generație este formată din cei născuți după 1990. Tineri care au crescut cu tehnologia și cu internetul la dispoziție. Ei caută produsele online dar preferă să facă achiziția direct din magazin, ca să testeze ce iau.
Magazine virtuale cu cabină de probă
Pornind de la dorința tinerilor de a testa produsele, au apărut magazine care oferă posibilitatea de a încerca produsul la fața locului. Astfel de magazine sunt ZOOT și StarShiners.
O altă concluzie la care a ajuns această cercetare arată faptul că reclamele de pe Facebook au crescut numărul de vizitatori ai magazinelor online de fashion, iar un studiu realizat în 2018 de BCR arată faptul că, indiferent de vârstă, primele economii ale românilor sunt investite în haine și încălțăminte.