La ce se gândesc copiii înainte de Unirea Principatelor Române
Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vă invită să descoperiți frumusețea și autenticitatea culturii tradiționale românești prin ochii celor mai tineri artiști. Copiii pregătesc înainte de Unirea Principatelor Române o expoziție numită „Comori tradiționale în viziunea copiilor”.
Patrimoniul cultural românesc și valorile poporului sunt de interes pentru copii, chiar dacă pare greu de crezut. Unii dintre ei sunt chiar pasionați de tradiții. Vor să afle mai multe despre ele și să le ducă mai departe.
Evenimentul de la Constanța aduce în prim – plan creații originale de pictură și grafică realizate de copii talentați, sub coordonarea profesorilor Oana Călinescu, Ana – Maria Ceară, Laura Macri și Sabina Maurer. Micii artiști au transpus simbolurile, motivele și tradițiile strămoșești într-o manieră proaspătă și plină de expresivitate. Expoziția reunește lucrări de pictură și grafică, oferind publicului ocazia de a observa cum identitatea noastră culturală se îmbină cu inocența și creativitatea copiilor.
„Această expoziție este un omagiu adus patrimoniului cultural românesc și valorilor noastre naționale, reflectate în lucrări ce îmbină armonios trecutul cu perspectiva inocentă și creativă a copiilor. De la broderii și costume tradiționale reinterpretate, până la obiecte tradiționale românești, fiecare lucrare poartă amprenta originalității și a respectului pentru moștenirea noastră comună”, transmit reprezentanții Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
Detalii importante legate de expoziție
Expoziția „Comori tradiționale în viziunea copiilor” va fi găzduită de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Lucrările micilor artiști cu vârste cuprinse între șase și 12 ani vor putea fi văzute în perioada 24 ianuarie – 9 februarie, în zilele de sâmbătă între orele 16:00 – 20:00 și în zilele de duminică între orele 10:00 – 18:00.
„Această inițiativă promovează nu doar arta și cultura. Ci și importanța cunoașterii istoriei și a identității naționale, fiind o sursă de inspirație pentru noi toți”, mai transmit reprezentanții Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.