Părinți și tineri, părerea voastră contează. Primăria vă invită să completați chestionarul, doar așa calitatea vieții se poate îmbunătăți
Părinți și tineri, părerea voastră contează. Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara invită locuitorii să completeze un sondaj online în urma căruia calitatea vieții se poate îmbunătăți. „Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara” măsoară gradul de mulțumire față de întreținerea clădirilor istorice, a pistelor de biciclete, starea drumurilor, a iluminatului public sau transportului în comun.
Sondajul reflectă calitatea vieții în Timișoara și acoperă toate ariile vieții în oraș, iar completarea lui nu durează mai mult de 10 minute. Cel mai recent raport, referitor la datele Barometrului Calității Vieții în Timișoara 2023, a arătat că aproape 70% dintre timișoreni cred că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună, în creștere față de anul 2022 (65,7%) și cea mai ridicată din 2016, când a fost realizat primul raport. Barometrul Calității Vieții are ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală și toți ceilalți actori instituționali implicați în viața orașului privind situația și dinamica socială din comunitatea locală, în scopul orientării politicilor publice și proiectelor strategice locale, în context regional și național.
Până când poate fi completat sondajul
Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, psihologie, științe economice, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara. Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor persoanelor care oferă răspunsuri.
Sondajul poate fi completat până în data de 20 ianuarie, aici.
Ultimul raport, raportat la calitatea vieții în 2023, arată că oamenii erau mulțumiți de capitolul educație și familie și mai puțin mulțumiți în ceea ce privea situația financiară și starea de sănătate. Timișorenii mai considerau că este ușor de găsit un loc de muncă în oraș, dar nu și o locuință la un preț bun. Erau foarte mulțumiți de universitățile, școlile din oraș și facilitățile culturale din oraș, de accesul la magazine și supermarketuri, iluminatul public, spațiile pietonale din centrul orașului și de transportul în comun.
În schimb, timișorenii erau cei mai nemulțumiți de spitalele din oraș, de administrația locală și de serviciile sociale oferite copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități. De asemenea, traficul auto a fost o problemă.