Cele mai ciudate tradiții și superstiții de Revelion din lume
Perioada sărbătorilor de iarnă este poate cea mai bogată când vine vorba de tradiții și superstiții. În funcție de cultură sau țară, oamenii fac sau nu anumite lucruri. Trecerea dintre ani reprezintă un nou început, așa că, de Revelion, unii „apelează” chiar și la cele mai ciudate tradiții și superstiții pentru a intra în noul an cu noroc.
Înainte ca un an să se încheie, oamenii se gândesc cu optimism la ce le poate aduce următorul an. Printre superstițiile și tradițiile din toată lumea se numără și câteva care pot fi considerate a fi ciudate. Superstițiile sunt credințe fără bază științifică, dar care leagă anumite evenimente de noroc sau ghinion. De exemplu, poate ați auzit de superstiția potrivit căreia dacă te mănâncă nasul iei bătaie sau de faptul că sughițul este un semn că cineva se gândește la tine sau te pomenește.
În preajma Revelionului, brazilienii au câteva tradiții ciudate și totodată amuzante. De exemplu, există o tradiție care presupune să mergi pe malul mării și să sari peste șapte valuri. Se crede că zeița mării, pe nume Iemanja, va purifica energiile celor care reușesc să sară peste valuri. O altă tradiție din Brazilia este legată de culoarea purtată în noaptea dintre ani. Acolo majoritatea oamenilor poartă alb, pentru noroc, dar se spune că fiecare culoare aduce un tip diferit de noroc. Potrivit lottoland.co.uk, roșu aduce noroc în iubire, verdele reprezintă sănătatea, iar galbenul aduce noroc pe plan financiar. Tot brazilienii sunt cei care, la cina de Revelion, evită să mănânce curcan sau pui. Se consideră că aduce ghinion, așa că ei gătesc de obicei carne de porc sau fructe de mare.
Alte tradiții și superstiții ciudate din lume
În Spania și alte țări latine oamenii mănâncă 12 boabe de struguri. Câte o boabă pentru fiecare lună a anului care vine, pentru a avea noroc tot anul. Această tradiție se practică și la noi, tot pentru a aduce noroc. O altă tradiție, practicată în Elveția, spune că trebuie să arunci înghețata pe jos pentru a aduce liniște, bogăție și sănătate în noul an. Pentru a alunga spiritele rele, oamenii din Filipine fac mult zgomot în noaptea dintre ani, folosindu-se de artificii și petarde.
În China, o superstiție spune că dacă mături de Anul Nou, vei mătura și norocul. În Columbia, oamenii creează o păpușă care reprezintă anul care se încheie și o ard, uneori chiar cu artificii, pentru a scăpa de energiile negative ale anului trecut. Tot pentru a alunga ghinionul cei din Africa de Sud au o tradiție destul de periculoasă. Aceștia aruncă, pe fereastră, o parte din mobilierul din casă.
Sunt și tradiții legate de iubire. În Belarus de exemplu, fetele care vor să se mărite pun în fața lor și așază un cocoș în mijloc. Se spune că fata al cărei porumb va fi ales de cocoș va fi următoarea care se va căsători.