„KIT”, proiectul care previne consumul de substanțe interzise în rândul tinerilor
E.ON România și Asociația Zi de Bine derulează un nou proiect numit „KIT” (Keep in touch). Acesta își propune să prevină consumul de substanțe interzise în rândul tinerilor, un comportament întâlnit de la vârste tot mai fragede.
Inspirat de succesul proiectului C.R.E.A.A.T.I.V., primul centru medico – educațional pentru adolescenți cu adicții din România, proiectul „KIT” aduce o nouă abordare asupra prevenției, de tip „peer to peer education” (educație de la egal la egal), bazată pe un model validat la nivelul Organizației Națiunilor Unite și pus în aplicare în cel puțin 14 state europene. Programul debutează cu o perioadă intensă de formare, în șase licee din București: Liceul Național „Ion Creangă”, Școala Centrală, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Liceul Tehnologic Grivița, Colegiul Național „Matei Basarab” și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.
În ce constă programul
Elevii din cele șase licee vor lua parte, începând cu această lună, pe parcursul a patru luni, la sesiuni intensive de formare pe teme esențiale care să-i protejeze de alegeri greșite: comunicare asertivă, gestionarea anxietății, reziliență și dezvoltare personală. Apoi, pe tot parcursul anului școlar 2024 – 2025, echipele din fiecare liceu vor beneficia de sprijinul experților în sănătate mintală, care vor veghea fiecare pas, asigurând suport neîntrerupt.
Echipa de specialiști care va susține formarea și va asigura suportul în cadrul programului este formată din 10 psihologi și formatori în dezvoltare personală, fiind condusă de dr. Eugen Hriscu și dr. Irina Minescu. La finalul programului, echipele din licee vor putea transmite cunoștințele dobândite următoarei generații de elevi, devenind astfel un sprijin pentru școală și familie.
Despre E.ON România
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile – fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România. Acestea desfășoară activități de distribuție de energie electrică și gaze naturale pentru 3,6 milioane de clienți. De asemenea, furnizează energie și soluții energetice pentru circa 3,5 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.