Anul care urmează ne aduce mai multe zile libere. Mai precis, în 2025 ne vom bucura de 17 zile libere legale. Patru dintre ele se nimeresc în weekend, în timp ce 13 zile de sărbători legale cad în timpul săptămânii, ceea ce înseamnă că vom avea parte de mai multe minivacanțe.
Primele zile libere sunt chiar primele din an: 1 și 2 ianuarie, care cad miercuri și joi. Apoi, după weekend, urmează alte două zile libere. Luni, 6 ianuarie, sărbătorim Boboteaza, iar marți, 7 ianuarie, este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul. Biblia ne spune că acesta a fost fiul lui Zaharia, un om al bisericii, și al Elisabetei, amândoi fiind foarte înaintați în vârstă și fără copii. Povestea nașterii sfântului este una emoționantă. Într-o zi, lui Zaharia i s-a arătat arhanghelul Gavriil și i-a zis că Elisabeta îi va naște un fiu. Legenda spune că Zaharia nu a crezut acest lucru, drept pentru care a rămas mut până când s-a născut Ioan.
Următoarea zi liberă de la stat cade într-o vineri. Mai exact, în 24 ianuarie, atunci când sărbătorim Ziua Unirii Principatelor Române. Apoi, în aprilie, avem parte de trei zile libere, atunci când vine și Iepurașul: 18 aprilie (Vinerea Mare), 20 aprilie și 21 aprilie (Paștele).
Alte zile libere în 2025
Anul ce vine este generos din punct de vedere al zilelor libere, iar acest lucru se poate observa încă din prima parte a lui 2025. Totuși, ne vom bucura de zile libere și pe parcursul verii, toamnei și iernii. Pe 1 mai, care va cădea într-o zi de joi, se sărbătorește Ziua Muncii. Apoi, în iunie, avem parte de alte trei zile libere. Este vorba despre 1 iunie, care marchează Ziua Copilului, și 8 iunie și 9 iunie, când se sărbătoresc Rusaliile.
În 2025, Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită pe 15 august în fiecare an, cade într-o zi de vineri. Apoi, următoarea zi de sărbătoare legală este Sfântul Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie. Ultima lună din an aduce și ea trei zile libere: luni, 1 decembrie, când se sărbătorește Ziua Națională a României, și 25 și 26 decembrie, joi și vineri, când sărbătorim Crăciunul.