Păsările și fluturii nopții au pus stăpânire pe Muzeul Național al Banatului
Imaginați-vă că e întuneric afară și auziți o bătaie de aripi. Ce să fie? Monștri? Păsări răpitoare? Ce poate fi mai înfricoșător? Abia a trecut Halloween-ul.
Păsările și fluturii nopții au pus stăpânire pentru următoarea perioadă pe spațiile expoziționale ale Muzeului Național al Banatului. Secția de Științele Naturii a instituției timișorene organizează expoziția ”Aripile Nopții”, în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română.
Zeci de bufnițe și fluturi imenși de noapte sunt de admirat în spațiul expozițional al Mansardei B2 din Bastionul Maria Theresia. Specimenele fac parte din colecțiile ”Dionisie Linția” și ”dr. Frederic König”, personalități ale ornitologiei și entomologiei mondiale.
”În cadrul expoziției sunt programate și ateliere tematice pentru copii, mai multe școli din Timișoara au anunțat deja prezența. În cadrul activităților elevii vor învață să colecționeze bufnițe și fluturi în stil Origami, vor studia cu lupa binoculară structura penelor de pasăre, vor desena bufnițe și diferite alte obiecte cu motive specifice acestor păsări și fluturi de noapte. Înscrierile pentru ateliere nu s-au încheiat, iar unitățile de învățământ care își doresc să participe cu elevii pot contacta secretariatul Muzeului Național al Banatului pentru programări”, transmit organizatorii.
Expoziția ”Aripile Nopții” va putea fi vizitată până în 30 noiembrie 2019. Intrarea este liberă pentru copii, studenți și pensionari iar, pentru adulți, biletul este 5 lei. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10,00 și 18,00.
Dicționar:
Specimen – exemplar, exemplu care ilustrează un gen sau un grup (în cazul acesta, păsări din specia bufnițelor)
Ornitologic – referitor la ornitologie, o ramură a zoologiei care studiază păsările
Lepidopterologic – referitor la lepidopterologie, o disciplină zoologică al cărei obiect este studiul fluturilor