Noua poveste a Scufiței Roșii – un alt fel de lup la Teatrul Merlin. Cronică de Mara Preotesoiu, 10 ani
Corespondentul nostru special, Mara Preotesoiu, a participat recent la ultima reprezentație a spectacolului “Noua poveste a Scufiței Roșii”. Este piesa cea mai longevivă din repertoriul Teatrului pentru Copii și Tineret Merlin.
Binecunoscuta poveste a Scufiței Roșii are parte de o punere în scenă diferită față de versiunea clasică. Lupul încearcă sa fie prieten bun cu oamenii. Pentru el este însă o misiune greu de împlinit.
Lupul – ajutorul bunicii
Povestea începe cu lupul care încearcă să o ajute pe bunica Scufiței să-i ducă nepoatei sale un pachet și un bilețel. Bunica l-ar fi dus singură, dar o dureau picioarele. Fără sa stea pe gânduri, lupul pleacă spre Scufiță. Pachetul a fost livrat, iar fetița, fără sa stea pe gânduri, pleacă la rîndul ei spre bătrânică. Acesta este momentul în care se întâlnește cu lupul. Acesta era însă prefăcut într-un cățel și astfel reușește să devină bun prieten cu fetița. Cei doi au devenit prieteni buni amuzându-se prin jocuri Dar cei doi nu au parte doar de distracție, ci și de aventuri. Atunci când lupul a trebuit să învețe drumul spre bunică, se lovește dându-se cu capul de ușă. Totuși a fost răsplătit pentru munca sa primind ce și-a dorit de la început. Un castron cu gris cu lapte!
Spectatorii, vrăjiți de lup
Toată lumea s-a distrat la spectacol, atât copiii din sală, cât și adulții. Până la finalul spectacolului, mulți dintre spectatori s-au lăsat vrăjiți de lupul cel simpatic. Acesta a fost interpretat de Laurențiu Pleșa care a reușit să creeze un personaj foarte amuzant și pe placul copiilor, dar si pe placul adulților.
Alex, 5 ani, ne-a spus “Lupul a fost un personaj simpatic, nu fioros. Era vegetarian și-i plăcea grisul cu lapte. Și mie îmi place!” În sală, au fost și fanii înrăiți ai lupului, având chiar și jucării reprezentând lupul.
Vă informăm că lupul , bunica, scufița si ceilalți actori de la Teatrul Merlin vor fi în vacanță până la toamnă. Stagiunea reîncepe pe 15 septembrie cu Motanul încălțat, la ora 11.
Text și fotografii: Mara Preotesoiu, 10 ani, Școala: Generala 19, Avram Iancu
Articol publicat în cadrul proiectului “Știri culturale din cartiere”. Proiectul face parte din Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și e finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.