Ceau, Junior! – filme și activități pentru copii și tineri la Ceau Cinema!
Aproape 40 de filme, dintre care multe în premieră în România, trei expoziţii, un atelier pentru tineri şi dezbateri. Toate acestea fac parte din programul ediţiei a unsprezecea a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, care se va desfăşura de miercuri până duminică la Cinema Timiş, Cinema Victoria, Grădina de Vară Capitol, Piaţa Traian şi Faber. Nici copiii nu sunt uitați.
Programul şi biletele pot fi găsite pe site-ul festivalului, ceaucinema.ro.
Ceau, Junior!
Secţiunea Ceau, Junior! propune câteva filme de animaţie pentru copii şi un atelier de creaţie “Timişoara la cutie”. Filmul coproductie Franta – Canada “Dounia si Printesa din Alep” poate fi vizionat pe 20 iulie de la ora 13 la Cinema Victoria. Duminica, 21 iulie, la Faber, Micii Exploratori : Animaţii de scurtmetraj pentru copii, prezentate de Animest. O serie de scurtmetraje animate ce ne poartă în lumi nebănuit de frumoase, diferite de ale noastre, lumi magice din vis, situaţii surpriză din care ieşim cu multă imaginaţie, cadouri inedite de la prieteni de departe, călătorii în care ajungem cu puterea minţii, pe care micii exploratori le vor adora. Ultimul film din set este o călătorie curajoasă prin anotimpuri a unui tată care trebuie să ajungă la căsuța din copac, dar în calea căruia apar o mulțime de obstacole. Nu e ușor să fii luat în serios când semeni cu un băț! De asemnea, ruleaza ecranizarea animată a cărții pentru copii „Stick Man” de Julia Donaldson cu ilustrații de Axel Scheffler.
Despre festival
Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală. Ceau, Cinema! este un festival de film dedicat cinematografiei europene şi care are loc în mod tradiţional la mijlocul lunii iulie la Timişoara. Festivalul a început în 2014, cu o ediţie-pilot, iar de atunci a devenit un reper pe agenda culturală a oraşului.
Festivalul se desfăşoară timp de patru sau cinci zile, în mai multe spaţii concomitent (cinematografe sau spaţii alternative). Selecţia cuprinde în jur de 40 de filme, împărţite în diverse secţiuni: Competiţia (dedicată filmelor realizate de cineaşti din ţări care au minorităţi tradiţionale în Banat), retrospective, Focus, Filme de Grădină, Filme bănăţene (dedicată cineaştilor din Banat), Ceau, Cineva! (dedicată copiilor), Doc-minică (dedicată documentarelor), Proiecţii speciale. De asemenea, festivalul organizează ateliere, dezbateri, masterclass-uri, întâlniri cu cineaşti, expoziţii, lansări de carte.