Locuri de poveste din România. Lucruri mai puțin știute despre Micul Paris
Natura ne oferă o mulțime de locuri spectaculoase, parcă rupte din basme. Există însă și clădiri care spun povești, parcuri care spun povești și chiar orașe care spun povești. Astăzi, la rubrica noastră despre locuri de poveste din România, vorbim despre lucruri mai puțin știute despre Micul Paris.
Începând cu anii 1900, în Capitală se vorbea frecvent, pe stradă, în limba franceză. De asemenea, arhitectura și cultura pariziană defineau Bucureștiul, motiv pentru care orașul a început să fie cunoscut drept Micul Paris. Continuăm cu o premieră mondială legată de București. În anul 1857 acesta a fost primul oraș din lume care a avut străzi iluminate cu petrol.
Până la apariția tramvaielor, oamenii se deplasau fie cu bicicleta, pe jos sau cu trăsurile. Așadar, primele tramvaie au fost trase de cai. Cum aceștia nu erau mereu cuminți, armăsarii erau castrați și atent supravegheați. În acest fel erau siguri că animalele se țineau de traseul stabilit și nu plecau după femele.
Primul drum public din Capitală
Podul Mogoșoaiei a fost primul drum public al Bucureștiului, acesta fiind pavat cu trunchiuri de copaci. Este vorba despre actuala arteră Calea Victoriei, potrivit dailyculture.ro. Arcul de Triumf este unul dintre cele mai reprezentative obiective ale orașului. Acesta a fost construit în anii 1921 – 1922, în cinstea eroilor din Primul Război Mondial. Totuși, în București au mai existat și alte arcuri de triumf, cu existență temporară, în 1848, 1859, 1878, 1906 și 1918.
Până în anii `70, cea mai înaltă clădire din Capitală era Palatul Telefoanelor, cu o dimensiune de 52,5 m. Acesta a fost construit în stilul zgârie – norilor din America, între anii 1929 și 1934. Titlul de capitală a Țării Românești a fost primit de orașul București în anul 1659, la inițiativa lui Gheorghe Ghica. Și în ceea ce privește denumirea orașului există o poveste. Legenda spune că numele a fost dat de un renumit cioban, pe nume Bucur, care s-a stabilit în urmă cu mult timp pe malurile Dâmboviței.