Ziua Teatrului Merlin, sărbătorită printr-o expoziție inedită. Zeci de copii își prezintă creațiile
Anul acesta Ziua Teatrului Merlin din Timișoara, care împlinește 75 de ani, este sărbătorită într-un mod aparte, cu o expoziție inedită. Zeci de copii coordonați de artistul plastic Patricia Stanga Iusztin își expun lucrările în Foaierul Teatrului pentru Copii și Tineret Merlin.
Vernisajul pentru expoziția de pictură și grafică numită „Scena. Povești amestecate” are loc duminică, în 28 aprilie, de la ora 14:00. Lucrările expuse aparțin unor artiști în devenire, care au vârste cuprinse între cinci și 16 ani.
„Expoziția aduce pe scenă, în lumina reflectoarelor, personaje din lumi imaginare sau reale – de la poveștile clasice ale copilăriei la cele ale lui Lewis Carroll sau poeziile lui Eminescu, de la scrierile lui Rebreanu la cele ale lui Kafka și Edgar Allan Poe; sau din Istoria Artei, de la universul art-nouveau al lui Klimt la cel conceptual al lui Brâncuși, de la lumea abstractă a lui Kandinsky la cea suprarealistă a lui Magritte, Dalí sau André Masson”, spune Patricia Stanga Iusztin.
Înainte de vernisaj, de la ora 13:00, copiii pot lua parte la spectacolul „Orice șoarece iubește cașcavalul”. Apoi pot admira lucrările inedite realizate de cursanții Patriciei Iusztin. La deschiderea expoziției vor lua cuvântul Iasmina Negru, manager al Teatrului pentru Copii și Tineret Merlin, precum și Laurențiu Pleșa, director al instituției. La vernisaj poate participa oricine, indiferent de vârstă, intrarea fiind gratuită, iar lucrările vor putea fi admirate în foaierul teatrului până în luna iunie.
Despre Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin
Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș. Înființat în 1949, Teatrul Merlin este singurul teatru de păpuși cu personalitate juridică din vestul țării. Instituția are un program variat ce cuprinde aproximativ de 20 de spectacole care se adresează copiilor și tinerilor. Proiectele artistice și educative, din ce în ce mai numeroase, au ca scop crearea unui centru de interes cultural capabil să reunească întreaga familie și să reflecte multiculturalitatea zonei, dar și deschiderea spre noile tendințe.