Cum ar arăta lumea dacă ar fi condusă de copii. „Guvernul copiilor 2”, în cinematografe
Începând cu 26 aprilie în 22 de orașe din țară va putea fi vizionat documentarul „Guvernul copiilor 2”. Regizat de Ioana Mischie, filmul prezintă cum ar arăta lumea dacă ar fi condusă de copii. Dacă ar fi să alegem câteva cuvinte cheie, încă din trailer ne dăm seama că ele ar fi: pozitivitate, comunicare și iubire.
„Guvernul copiilor 2” prezintă o lume imaginată de 19 copii români, cu vârste cuprinse între șapte și 12 ani. Aceștia provin din diferite categorii sociale și au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar putea fi lideri. Viziunile lor au fost extinse și aduse la viață de un grup de artiști, arhitecți, și peisagiști. Rezultatul, un documentar inovator axat pe gândirea vizionară a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung.
Din distribuție fac parte Petru Sebastian Bălăceanu, David Andrei Bălțatu, Evelina Butnariu, Antonia Ciupelea, Radu Enache, Maria Alessia Gherasim, Robert Gigiu-Topan, Mihail Jindiceanu, Teodora Lupașcu, Teodora Mihălașcu, Mina Paraschiva Mocanu, Sofia Onuță, Gabriel Dinu Sebastian, Mario Ștefan Stanciu, Răzvan Alexandru Stoica, Rareș Dragomir Ștefan, Adela Maria Imbrea Telega, Livia Toma și Deva Stanca. Durata filmului este de o oră și 30 de minute, iar biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografe.
Filmul, creat cu ajutorul inteligenței artificiale
Pentru realizarea filmului s-au folosit în premieră tehnologii noi valorificate în cadrul jocurilor video. Cum ar fi Unreal engine sau soft-uri de machine learning și inteligență artificială pentru a completa un număr restrâns de viziuni din film. Astfel, devine primul film românesc care valorifică aceste metodologii.
„Cred cu tărie că fiecare dintre noi este un potențial „arhitect al viitorului” (Buckminster Fuller) și avem o forță imensă de a co-crea lumi vizionare. Government of Children este unul dintre cele mai ambițioase proiecte holistice pe care le-am inițiat. Se concentrează pe gândire vizionară, imaginație civică și design societal pe termen lung.
Din întregul univers transmedia, filmul actual este poate cea mai sofisticată călătorie cinematografică. Și una dintre cele mai emoționante. Pentru că am avut șansa să intervievăm pentru prima dată copii din sfere marginalizate, copii din comunități care nu au acces la proiecte creative în mod constant. Îmi doresc ca acest proiect cinematografic să ajungă la oameni. Să îi inspire, să îi motiveze să creadă în ei înșiși și în forța lor creativă infinită”, spune Ioana Mischie, regizoarea filmului.