Campania Dăruiește Viață. Cum putem ajuta și noi copiii bolnavi de cancer
Proiectul din campania inițiată de Asociația Dăruiește Viață continuă cu partea a doua. Cum putem ajuta, fiecare dintre noi, copiii bolnavi de cancer.
Dăruiește Viață a finalizat, cu sprijinul a zeci de mii de oameni și mii de companii, construcția primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Clădirea a fost ridicată și dotată exclusiv din donații și sponsorizări. Micii pacienți vor avea parte de acum de o îngrijire cum se cuvine. „În cei 12 ani de când facem proiecte în spitalele din România, am auzit, probabil, de sute de mii de ori, NU SE POATE. Astăzi, 350.000 de donatori persoane fizice și peste 8.000 de companii pot spune: #Noi am făcut un Spital. Continuăm împreună – Dăruiește Viață continuă să construiască la Spitalul Marie Curie, să vină cu propuneri de schimbări strategice la nivel de legislație în sănătate, să susțină drepturile pacienților pentru a da o șansă în plus copiilor cu patologie oncologică și nu numai”, spune Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.
Povestea a început în 2015. Atunci, oamenii din spatele Dăruiește Viață și-au dorit să îmbunătățească condițiile de tratament de pe Secția de Onco – Pediatrie a Spitalului Marie Curie din București. 30 de copii și 30 de adulți împărțeau doar două toalete la capăt de hol și un duș. Din păcate, infrastructura veche a clădirii nu permitea adăugarea de grupuri sanitare în saloane. Așadar, s-a decis construirea de la zero a unei clinici noi, de trei etaje, care să deservească doar Secția de Onco – Pediatrie.
Proiectul continuă cu a doua fază – o nouă clădire
Dăruiește Viață continuă demersul cu a doua fază a proiectului. Este vorba de ridicarea unei noi clădiri. Scopul este de a crea un adevărat campus medical, cu susținere pentru dezvoltarea resursei umane prin traininguri și parteneriate cu clinici din străinătate. Cei care vor să susțină proiectul și să se implice au la dispoziție următoarele modalități:
„Dacă în anii ’70 rata de supraviețuire în leucemii la copii era de 4%, astăzi suntem la 94% în Țările de Jos. Cred că nu este imposibil să spunem că în următorii 10 – 20 ani vom putea vorbi despre 100%. În Olanda, am ajuns la acest procent colaborând – concentrând în același loc toți specialiștii în onco-pediatrie și toate resursele noastre. Protocolul de colaborare pe care îl avem cu Spitalul Marie Curie și cu Dăruiește Viață este unul strategic pentru Prinses Máxima Center și este un pas important către obiectivul nostru de 100% șanse de supraviețuire pentru copiii care primesc acest diagnostic”, explică prof. dr. Rob Pieters, director medical „Prinses Máxima Center”.