Locuri de poveste din România. Idee de weekend. Ce ziceți de o excursie pe bicicletă până în Serbia
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
După succesul avut anul trecut, Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei. În luna iunie punctul de frontieră va fi deschis două weekenduri, cu ocazia Zilei Mondiale a Ciclismului. La fel și în septembrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Mobilității.
Timișorenii, și nu numai, vor putea trece frontiera în Serbia, pe bicicletă, în primă fază, în fiecare ultim weekend al lunilor martie și aprilie, între orele 8:00 – 20:00. Solicitarea a fost făcută până în octombrie, însă momentan doar pentru cele două luni a fost aprobată. Așadar, plimbările vor putea fi făcute în weekendurile 30 – 31 martie și 27 – 28 aprilie. Pista de biciclete este construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă.
Promovarea legăturii turistice și a unui stil de viață sănătos
„Susținem prin această inițiativă un stil de viață sănătos. Și continuăm să păstrăm tradiția promovării legăturii turistice între România și Serbia. Atât pe uscat cât și pe apă. Consiliul Județean Timiș va face toate eforturile necesare pentru a continua această acțiune foarte bine primită de către iubitorii de ciclism”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.
Consiliul Județean Timiș își intensifică eforturile să aducă în atenția autorităților și Canalul Bega, solicitând deschiderea frontierei și pe apa pentru traficul cu ambarcațiuni. Printre obiectivele generale ale acestei inițiativei se numără promovarea transportului sustenabil și dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră. De asemenea, se are în vedere stimularea competitivității transfrontaliere, prin creșterea standardelor infrastructurii de mobilitate și transport, cât și promovarea arealului Canalului Bega ca destinație verde, deschisă turiștilor, recunoscută internațional.