Cea mai mare oră de pe Pământ. Când va fi și ce avem de făcut
În fiecare an, la finalul lunii martie, milioane de oameni, companii și instituții sting luminile timp de o oră. În acest fel se alătură celui mai mare eveniment de mediu din istorie. El poartă numele „Earth Hour / Ora Pământului”. Cea mai mare oră de pe Pământ are loc anul acesta sâmbătă, în 23 martie, la 20:30.
Protejarea planetei este o sarcină a fiecăruia dintre noi. Pentru ediția cu numărul 18, WWF România (Fondul Mondial pentru Natură) lansează Banca Orelor pentru Natură. Este vorba despre un instrument interactiv online care invită pe toată lumea să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei.
„Fie că este vorba de o plimbare prin pădure în care te bucuri de aerul proaspăt și de ciripitul păsărilor, fie că plantezi flori sălbatice pentru albine sau că te hotărăști să cauți alternative ecologice pentru produsele din casă, există o multitudine de opțiuni din care poți alege. Te invităm să te alături comunității iubitorilor de natură și să înregistrezi în Banca Orelor pentru Natură activitatea ta pro mediu! Intră pe pagina evenimentului și vei găsi idei de activități, sfaturi utile, precum și programul zilei de 23 martie”, transmit reprezentanții WWF România. Află mai multe despre Banca Orelor pentru Natură aici.
Cum poate ajuta această oră de repaus planeta
Potrivit WWF România, în fiecare oră dispare, la nivel global, o specie sălbatică. Așadar, o oră ruptă din timpul oamenilor, în același timp, este extrem de utilă. Atât pentru animale și oameni, cât și pentru natură în general. Pe lângă asta, cei care vor să se implice mai mult, pot ajuta printr-o donație către WWF România de Ora Pământului.
„Haideți să nu mai lăsăm să treacă nici o oră fără să facem ceva pentru speciile sălbatice și habitatele acestora! Proiectele noastre de conservare a naturii sunt despre reconstrucția ecologică a zonelor naturale degradate din lungul Dunării. Despre protecția pădurilor virgine și a pădurilor cu valori ridicate de conservare. Despre asigurarea viabilității speciilor sălbatice de carnivore, zimbri și sturioni.
O donație către WWF România (Fondul Mondial pentru Natură) de Ora Pământului transformă în ani orele în care Natura este rezilientă, puternică și capabilă să ne susțină prosperitatea. Ajută-ne să dăm naturii o voce asigurând sustenabilitatea proiectelor de conservare”, mai transmit reprezentanții WWF România.