Se schimbă vremea radical. Meteorologii anunță vremuri ciudate
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o prognoză pe patru săptămâni din care reiese că se schimbă vremea radical. În perioada 21 februarie – 18 martie, temperaturile vor fi peste cele obișnuite și mai toată țara.
În perioada 21 februarie – 26 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În același timp, precipitațiile vor fi mult mai prezente decât în mod normal pentru această perioadă în extremitatea de nord – vest a țării. În regiunile vestice precipitațiile vor fi normale, iar în restul teritoriului deficitare.
A doua săptămână a prognozei, care include perioada 26 februarie – 4 martie, anunță o vreme la fel de călduroasă. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. În ceea ce privește precipitațiile, cantitățile vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice, dar mai ales în zona submontană a Olteniei și Munteniei. În rest, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Luna martie, la fel de călduroasă
Nu doar primele zile din luna martie vor fi călduroase. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale la nivelul întregii țări și în perioada 4 martie – 11 martie. Pe de altă parte, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.
În perioada 11 martie – 18 martie termometrele vor indica în continuare temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pe întreg teritoriul României. Referitor la cantitățile de precipitații pentru această săptămână, potrivit prognozei, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Dicționar
Deficitar: (umiditate) care nu este suficient;
Excedentar: care este în plus, care întrece un anumit plafon dinainte stabilit;
Pluviometru: aparat folosit pentru determinarea cantității de precipitații atmosferice căzute într-un anumit interval de timp pe o anumită suprafață.