Campionatul Național de floretă cadeți. Sportivii luptă pentru medalii
În perioada 25 – 28 ianuarie la București are loc Campionatul Național de floretă cadeți și juniori, individual și pe echipe. La proba individuală, deja au fost desemnați câștigătorii, atât la feminin, cât și la masculin.
Campionul României la floretă masculin cadeți, proba individuală, este Felix Dogariu de la CSU Poli Timișoara, potrivit Federației Române de Scrimă. Acesta s-a impus în finala campionatului după ce l-a întrecut la limită, cu scorul de 15 – 14, pe Luca Juravle de la CSS Triumf București. Medaliile de bronz au ajuns la Victor Baciu de la CSM Cluj și la Rareș Berceanu de la CSS Trimuf București.
La feminin, titlul național al României la floretă feminin cadeți, proba individuală, a fost cucerit de Karina Liță de la CSA Steaua București. Ea a învins-o în finală pe Ioana Barbu de la CS Rapid București, cu scorul de 12 – 9. Medaliile de bronz au fost obținute de Ilinca Vereș de la ACSS Aramis București și Ilinca Fetecău de la CSA Steaua București.
De curând echipa feminină de floretă juniori a României a reușit să obțină un rezultat frumos și în cadrul unei competiții mondiale. La Cupa Mondială a juniorilor – floretă, care a avut loc la Zagreb, echipa României s-a clasat pe locul 8. Andreea Dincă, Ingrid Miti Bikfalvi, Paula Radu și Maria Teodorescu au reușit să obțină o victorie categorică împotriva echipei din Cehia, scor 45 – 28. Apoi, în sferturi, echipa României a fost învinsă cu 29 – 36 de echipa Franței. Româncele au intrat în turneul de clasament pentru locurile 5 – 8 și au pierdut în fața Germaniei, cu 26 – 45. Apoi, tricolorele au evoluat împotriva Poloniei în meciul pentru locul 7, unde au cedat cu 22 – 45, ocupând la final poziția a opta.
Scrima, sportul care oferă o mulțime de beneficii
Scrima este un sport care oferă numeroase beneficii. El este condus și organizat de către Federația Internațională de Scrimă. Scopul acestui sport este să îl atingi primul pe adversar cu una din arme: floreta, spada sau sabia. Fiecare armă are caracteristicile ei. Dintre toate, spada este cea mai grea. Atacurile se fac numai cu vârful, iar jucătorul își poate împunge adversarul în orice zonă a corpului. Indiferent de arma aleasă, scrima ajută la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Acest sport dezvoltă și principalele calități motrice. Este vorba despre viteză, rezistență, forță și îndemânare. Pe lângă asta, scrima disciplinează copilul și îl învață să ia decizii rapide.