„Călător în lumea emoțiilor”, atelierul de autocunoaștere și dezvoltare personală dedicat copiilor și adolescenților
Copiii și adolescenții sunt invitați la atelierul de autocunoaștere și dezvoltare personală „Călător în lumea emoțiilor”. Acesta este organizat de Muzeul Județean Buzău, până în 29 ianuarie. Participarea este gratuită.
Proiectul face parte din programul de implicare socială al muzeului, inițiat în anul 2018, și are un scop educativ. Participanții învață în cadrul atelierului cum să gestioneze emoțiile negative, învață despre empatie și prevenirea bullying-ului, despre emoțiile disfuncționale, dar și despre consumul de droguri. Workshop-urile se vor derula până în 29 ianuarie 2024, la sediul muzeului, în sala „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci”. Acestea vor fi coordonate de către Daniel Drâmbu, consilier vocațional și muzeograf în cadrul Muzeului Județean Buzău. Participarea este gratuită, iar programările pot fi făcute la numărul de telefon 0784 692 166.
Structura atelierelor arată astfel:
Analiza diferitelor tipuri de emoții;
Identificarea emoțiilor disfuncționale și strategii de reducere a intensității acestora;
Exersarea unor tehnici de autocunoaștere și relaționare;
Gândirea rațională și emoțiile pozitive.
Despre Muzeul Județean Buzău
Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. În prezent, aceasta funcționează în clădirea fostului liceu normal de fete construită între anii 1931 – 1937 (inclusă sub denumirea de Muzeul Județean Buzău, pe Lista monumentelor istorice din județul Buzău). Structura sa cuprinde trei departamente (Arheologie, Istorie – Memorialistică, Artă plastică) și patru colecții externe, una situată tot în Buzău și altele situate în satele Colți, Măgura, Pârscov.
Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), două buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activității științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea.