10 ianuarie – Ziua oamenilor neobișnuiți. Iată câțiva deveniți celebri
Încă de mici suntem învățați să ne comportăm într-un anumit fel, iar oamenii sunt obișnuiți să acționeze conform normelor comune din societate. Există însă persoane cărora le place să se desprindă de ceea ce lumea numește „normal” și să facă lucrurile în felul lor. Ei bine, azi, 10 ianuarie, e ziua lor, Ziua oamenilor neobișnuiți.
Toată lumea are obiceiuri pe care alții poate le consideră ciudate. Fie legate de îmbrăcăminte sau de felul în care arată, fie legate de pasiuni. Noțiunea de corect și normal diferă pentru fiecare, iar artiștii și inventatorii din întreaga istorie au dovedit acest lucru. Potrivit nationaltoday.com, originea și inventatorul Zilei oamenilor neobișnuiți sunt necunoscute. Totuși, de-a lungul timpului, această zi a devenit o ocazie de a-i privi pe acești oameni cu pozitivitate, fără a-i mai eticheta negativ.
Oameni neobișnuiți deveniți celebri
De cele mai multe ori sunt considerați neobișnuiți sau ciudați cei care „înoată contra vântului”. Adică cei care se rup de normalitate și nu mai acceptă sisteme dure sau nedrepte. Sau creează chiar ei noi obiceiuri „normale”. Mai multe persoane pe care azi le privim cu admirație au fost considerate neobișnuite sau ciudate prin ideile pe care le-au avut. Iată câteva exemple în acest sens:
Leonardo da Vinci – unul dintre cei mai inteligenți oameni ai timpului lui, acesta s-a născut din părinți necăsătoriți, ceea ce era un lucru scandalos;
Nikola Tesla – în 1885 Tesla, care a fost pasionat toată viața de știință, a depus unele dintre primele sale brevete;
Charles Spencer Chaplin – născut în 1889, actorul englez a revoluționat cinematograful și a făcut celebru un mers ciudat;
Mark Zuckerberg – considerat un student ciudat și tocilar, în 2004 Mark Zuckerberk lansează cea mai mare invenție de la internet încoace. Site-ul web numit „Facebook”, care a schimbat radical modul în care se realizează interacțiunile sociale umane. Azi rețeaua de socializare e parte din viețile oamenilor. Aceștia o folosesc pentru socializare, informare, achiziții sau chiar reclamă.