PRIN LUMEA MODEI. Puterea inteligenței artificiale. Oamenii își doresc o colaborare între LEGO și Hermès
Poveștile din lumea modei sunt fascinante și fabuloase. O perspectivă în perpetuă schimbare, piese care revin, constant, în trend, moda e un loc unde creativitatea nu are limite. Și nici nu ar trebui să aibă. Astăzi, la rubrica PRIN LUMEA MODEI, vorbim despre cum oamenii au ajuns să-și dorească, după vizualizarea unor imagini, o colaborare între LEGO și Hermès.
Atunci când spui Hermès mintea-ți fuge la genți scumpe. Mult prea scumpe. Brandul de lux a fost fondat în 1837 de către Thierry Hermes. Acesta a deschis un mic magazin la Paris, acolo unde vindea… hamuri de lux pentru cai. În 1880 afacerea a fost preluată de Charles – Emile Hermès, fiul lui Thierry. Acesta, împreună cu cei doi băieți ai săi, a reușit să facă brandul cunoscut în întreaga lume. Prima geantă, care se numea Haut a Courroies, a fost lansată în 1900. Aceasta era folosită tot de cei care călăreau.
Geanta modernă, folosită ca accesoriu în ținutele doamnelor, a apărut în 1922. Totul a pornit de la faptul că soția lui Emile – Maurice, unul din băieții lui Charles, se plângea de faptul că nu găsește nici o geantă care să-i placă. De-a lungul timpului brandul s-a dezvoltat și a scos la vânzare mai multe produse. Printre cele mai cunoscute se numără geanta Birkin. Povestea ei o puteți citi, pe larg, aici.
Brandurile LEGO și Hermès, puse laolaltă de inteligența artificială
Câteva imagini postate pe Instagram au reușit să facă înconjurul lumii și toată lumea vorbește despre ele. Pe contul @glam.tol se regăsesc mai multe fotografii cu kituri LEGO, realizate prin intermediul inteligenței artificiale, care imită diferite produse sau accesorii. Printre postări se numără și una cu accesorii și articole vestimentare ale Hermès. Mai mult decât atât, oamenii și-ar dori ca cele două branduri să colaboreze și chiar să realizeze astfel de kituri. Acest lucru le-ar permite să creeze o geantă Hermès de la zero, din piese LEGO. Postarea de pe Instagram a primit comentarii interesante din partea urmăritorilor, cum ar fi „aș cumpăra aceste lucruri atât de repede” și „wow, dacă acestea ar fi reale”.