Se caută cei mai buni profesori din mediul rural. Unde pot fi nominalizați
Teach for România dă startul nominalizărilor pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024. Se caută cei mai buni profesori. Acei profesori care demonstrează că se poate și la sat, chiar dacă se lovesc de diferite provocări.
Ediția din 2024 își propune să scoată în evidență calitatea educației din mediul rural. De asemenea, vrea să promoveze cadrele didactice care cred în fiecare copil. Ediția a treia a Galei Profesorului din Mediul Rural vine cu două categorii noi de nominalizare dedicate cadrelor didactice din învățământul preșcolar și cadrelor didactice debutante.
„Gala „Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor excepționali care lucrează în învățământul din mediul rural. Prin această competiție ne dorim să aducem un plus de vizibilitate profesorilor, învățătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun. Prin educație modernă, de calitate, relevantă. Oameni care pot să inspire și care schimbă fața sistemului de educație din România”, se arată într-un comunicat de presă.
Cum se acordă premiile
Premiile pentru fiecare categorie vor fi acordate pornind de la nominalizările făcute de elevi, părinți, alte cadre didactice, directori, inspectori școlari, reprezentanți ai entităților cu activitate în domeniu educațional sau de la alți membri ai comunității. Nominalizările pot fi făcute până pe 10 decembrie, ora 23:59, pe site-ul: https://teachforromania.org/gala-2024 pentru proiectele derulate în perioada septembrie 2022 – august 2023 și poate fi nominalizat orice cadru didactic (educator, învățător, profesor, consilier școlar).
Categoriile de nominalizare sunt:
Educatori
Profesori debutanți
Dezvoltarea literației (a abilităților de citit – scris)
Dezvoltarea abilităților socio – emoționale
Dezvoltarea leadership-ului la elevi
Prevenirea abandonului școlar
Implicare în comunitate
Pentru fiecare categorie, un juriu format din cinci persoane va evalua fiecare candidatură și va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Din juriu vor face parte: reprezentanți ai societății civile, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali, parteneri media, profesori sau alumni susținuți de Teach for Romania. Primele trei candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate. Anunțarea câștigătorilor va fi făcută în cadrul unui eveniment de premiere organizat în data de 15 februarie 2024.