Muzeul Național de Artă din Timișoara are un Centru de Mediere Culturală. Ce-i așteaptă pe copii
Începând de ieri, Muzeul Național de Artă Timișoara are un Centru de Mediere Culturală. Instituția a devenit astfel mai prietenoasă și mai atrăgătoare pentru cei mai tineri dintre vizitatori. De Centrul de Mediere Culturală se vor bucura în special copiii și tinerii, prin participarea la diferite activități.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul unei companii germane. La demisolul muzeului se regăsește o zonă de relaxare și socializare. Copiii și tinerii pot discuta și se pot inspira din artă. În plus, Centrul de Mediere Culturală organizează ateliere pentru elevii din clasele primare. Ele au loc în zilele de miercuri și joi, între orele 10:00 – 13:00. Înscrierile se fac în prealabil prin completarea unui formular disponibil pe site-ul brancusi-2023.info, aici.
„Pentru a extinde sfera de influență a Muzeului Național de Artă din Timișoara și pentru a atrage în mod special copiii și tinerii, medierea culturală joacă un rol esențial și s-a materializat printr-un spațiu special dedicat lor. Muzeul s-a reinventat ca un loc interactiv și captivant unde vizitatorii tineri depășesc cu ușurință formalitățile unei simple vizite. Un aspect inovator este crearea unei zone de lounge confortabile la demisolul palatului baroc, unde tinerii pot socializa, discuta și se inspira din artă. Atelierele și activitățile sunt concepute astfel încât să promoveze cultura, creativitatea, învățarea și gândirea critică, transformând astfel vizita la muzeu într-o experiență captivantă și memorabilă pentru toți, indiferent de vârstă”, a declarat, în exclusivitate pentru ȘTIRI PENTRU COPII, Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă Timișoara.
Expoziția lui Brâncuși, deschisă în continuare
Și pentru că tot vorbim de Muzeul de Artă din Timișoara, nu putem să nu amintim de cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși pe care instituția o găzduiește. Peste 100 de exponate, între care sculpturi, fotografii, documente și materiale filmate, pot fi admirate și descoperite până în 28 ianuarie 2024. Toți elevii vor putea vizita expoziția gratuit. Condiția este ca aceștia să fie însoțiți (un adult la maximum 10 copii). De acces gratuit la muzeu, și implicit la expoziția Brâncuși, poate beneficia oricine, în prima miercuri a fiecărei luni. Biletele gratuite se pot ridica, în limita capacității disponibile, doar în ziua respectivă și doar de la casieria muzeului, până la ora 15:00.