Locuri de poveste din România. În România e o scară care urcă spre cer. Are peste 500 de trepte
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
În partea centrală a Carpaților Orientali, în Parcul Național Ceahlău, județul Neamț, se regăsește cel mai renumit și mai impresionant masiv: Muntele Ceahlău. Acesta este unul dintre cei mai bogați munți când vine vorba de mitologie și legende. Acolo veți auzi povești despre Baba Dochia, Vulturul lui Traian, Panaghia, Toaca și mulți alții. Culmile masivului au altitudini care variază între 1000 și 1300 m, iar cele mai înalte puncte sunt Vârful Ocolașul Mare – 1907 m și Vârful Toaca – 1904 m.
Flora și fauna sunt, de asemenea, fascinante. În funcție de altitudine, în zonă se regăsesc mai multe specii de orhidee. Printre ele se numără Sângele voinicului (Nigritella rubra) și Papucul doamnei (Cypripedium calceolus). Printre plante se mai numără și bulbucii de munte (Trollius europaeus), argințica (Dryas octopetala) sau floarea de colț (Leontopodium alpinum), specii protejate la nivel european. Parcul reprezintă „casă” pentru mamifere precum căprioare, cerbi, mistreți, urși, lupi și chiar râși. De asemenea, se regăsesc și diferite specii de broaște divers colorate, tritoni, șopârle și vipere. Printre păsările care locuiesc în zonă se numără pițigoii mari, de brădet, de munte, cu creastă, țicleni, șorecari și huhurezi.
Masivul Ceahlău, printre cele mai vizitate destinații din județul Neamț
În minivacanța care tocmai a trecut masivul Ceahlău a fost vizitat de mii de oameni. Unul dintre cele mai apreciate locuri de pe drumul spre vârful Toaca este scara cu 523 de trepte. Ea pornește din apropierea stației meteo, de la altitudinea de 1.771 m, și ajunge la altitudinea de 1.893 m. „Anul acesta minivacanța de Sfânta Maria plus vremea frumoasă au adus un număr record de turiști în Parcul National Ceahlău, evaluările Administrației Parcului ajungând la un număr de 9000 de turiști care au urcat pe munte în cele patru zile ale minivacanței, plasând astfel masivul Ceahlău (cu preferință evidentă pentru instagramabilele scări de pe Toaca) printre cele mai vizitate destinații turistice din județul Neamț. Efortul colectiv constant al rangerilor Parcului Național a contribuit major la desfășurarea în condiții normale a fluxului turistic, la informarea vizitatorilor și a asigurat premizele unei vacanțe reușite”, au transmis reprezentanții Parcului Național Ceahlău, într-o postare pe Facebook.