Răul de mișcare, o adevărată provocare pentru părinți. Cum îi ajutăm pe copii
Majoritatea oamenilor care pleacă în călătorie aleg ca mijloc de transport mașina, avionul, trenul sau autocarul. Acestea sunt rapide și ne ajută să ajungem la destinație în timp util. De multe ori, atât copii cât și adulții se confruntă cu răul de mișcare. Deși adulții pot controla senzația de greață sau amețeala, nu putem spune același lucru despre copii. Răul de mișcare devine astfel o adevărată provocare pentru părinți. Vă prezentăm cum îi putem ajuta pe copii.
Răul de mișcare apare cel mai frecvent la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și doisprezece ani. Simptomele răului de mișcare variază în funcție de vârsta copilului. De exemplu, amețelile sunt, în general, principalul simptom al rău de mișcare pentru copiii sub vârsta de șase ani.
Răul de mișcare, o adevărată provocare pentru părinți
Simptomele răului de mișcare sunt resimțite de copii până la patru ore după oprirea mișcării. Aceste simptome sunt aproape imposibil de depășit, devenind uneori mai puțin severe odată cu înaintarea în vârstă. Mulți copii nu depășesc astfel răul de mișcare. Există însă anumite modalități prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici.
,,Această tulburare poate provoca simptome neplăcute precum greață, vărsături, amețeală și transpirație excesivă, ceea ce poate face din experiența călătoriei un adevărat chin. În ceea ce privește copiii, răul de mișcare poate fi mai greu de gestionat”, arată gokid.ro.
Cum îi ajutăm pe copii
Dacă observați simptome ale răului de mașină la copii, este benefic să vă opriți cât mai curând posibil. Copiii trebuie apoi să se întindă pe spate până la dispariția amețelii. O cârpă rece pe frunte este o idee bună pentru a ajuta. În cazul în care copiii au vărsat, apa rece sau o gustare răcoritoare îi poate ajuta, atunci când greața a trecut. În timpul călătoriei, este important ca spațiul să fie unul ventilat și temperatura să fie una potrivită.
Telefoanele, tabletele sau cărțile pot agrava răul de mișcare. Acestea pot fi înlocuite cu ascultarea de de cântecele, admiratul peisajelor, diferite jocuri pentru drum sau povești captivante. Puteți apela la medicul de familie pentru a recomanda un supliment alimentar sau medicament potrivit nevoilor copilului dumneavoastră.