Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru…LEGO. Ce au făcut cei 1000 de mini astronauți de plastic în spațiu
Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru…LEGO. Compania a trimis, pe data de 20 mai 2023, 1000 de mini astronauți în spațiu. Astăzi vă prezentăm cum a decurs misiunea acestora și cum au ajuns acolo.
Expresia celebră a astronautului Neil Armstrong „Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire” se potrivește și în cazul misiunii astronauților LEGO. Deși compania a mai proiectat diverse jucării pe alte planete spațiale, aceasta este prima misiune în spațiu. Micii astronauți de plastic au plecat într-o misiune cu scopul de a încuraja copiii să își urmeze visele, vise care pot ajunge dincolo de spațiu. Compania LEGO este de origine daneză, fiind populară în rândul copiilor pentru jucăriile produse. Acestea sunt în principal alcătuite din cărămizi de plastic interconectate, cu ajutorul cărora cei mici construiesc diferite structuri.
Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru…LEGO
Conform dogonews.com „Micii astronauți au făcut călătoria la bordul unor navete spațiale, fără acoperiș și imprimate cu ajutorul tehnologiei 3D. Jucăriile au fost lansate în spațiu cu ajutorul a trei navete separate. Fiecare a transportat aproximativ 330 de astronauți. Navetele i-au propulsat pe călătorii în spațiu la o altitudine de 21 de mile (34 km) înainte de a exploda. Navetele și pasagerii lor au alunecat în siguranță înapoi pe Pământ cu ajutorul parașutelor. Întreaga călătorie a fost surprinsă pe bandă de două camere video amplasate strategic”.
Ce au făcut cei 1000 de mini astronauți de plastic în spațiu
Misiunea micilor astronauți a decurs impecabil, iar aceștia au ajuns în siguranță înapoi pe Pământ. Provocările au fost și ele înfruntate iar dorința companiei de a le arăta copiilor că visele pot trece mai departe de spațiu a fost astfel posibilă. „Cea mai mare provocare a fost asigurarea faptului că figurile astronauților nu vor cădea de pe platformele lor spațiale în aer liber, după explozia balonului. Asta pentru că, în prima parte a coborârii, navetele se prăbușeau cu viteze de până la 186 mph (300 km/h). Ritmul a încetinit substanțial odată ce parașutele s-au deschis.
De asemenea, pentru o decolare cu succes, nava spațială și ocupanții săi nu au trebuit să cântărească mai mult de 2,7 kilograme. Echipa a menținut greutatea scăzută prin construirea navetelor cu materiale ușoare precum fibra de carbon și oțel inoxidabil imprimat 3D”, mai scrie publicația dogonews.com.
Ce fac micii astronauți astăzi
Pentru a susține scopul misiunii, acela de a încuraja copiii să își urmeze visele, micii astronauți au o nouă destinație: casele copiilor din Republica Cehă și Slovacia. Cele 1000 de figurine vor fi oferiți aleatoriu fanilor LEGO care vor cumpăra jucării noi. Cei mici se pot bucura de astronauți și sperăm că visele lor vor fi reușite, asemenea misiunii.