Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice. Unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
La limita județului Harghita cu Covasna, în grupa sudică a Carpaților Orientali, în Munții Perșani, se regăsesc Cheile Vârghișului. Acestea se întind pe o lungime de 4 km, potrivit visitharghita.com, iar obiectivul turistic reprezintă o arie protejată de interes național. Suprafața totală a cheilor este de 800 de hectare, suprapunându-se cu aria protejată numită Dealurile Homoroadelor.
Natura ne oferă peisaje de poveste, iar noi nu avem decât să ne bucurăm de ele și să le purtăm de grijă. Asta înseamnă că nu lăsăm gunoaie în urma noastră, nu facem focuri în locuri nepermise, nu rupem flori, nu scoatem copaci etc. Cheile Vârghișului ascund un număr de 130 de peșteri. Dintre ele, patru sunt deschise, însă vizitarea este interzisă fără un echipament corespunzător care să includă căști frontale, încălțăminte de drumeție sau cizme de cauciuc.
Cum ajungi la Cheile Vârghișului și ce vezi acolo
Tehnologia a avansat, iar acum putem afla cum să ajungem într-un anumit loc cu doar câteva click-uri. În cazul în care le propuneți părinților voștri o excursie la Cheile Vârghișului, pentru traseu puteți opta pentru Google Maps. Tot ce aveți de făcut e să intrați aici și să stabiliți punctul de plecare.
Biodiversitatea este foarte bogată, din toate punctele de vedere. În ceea ce privește fauna, rezervația naturală este alcătuită din arbori și arbuști cu specii de fag, stejar, mesteacăn, tei, frasin, salcie, mur, măceș. De asemenea, pe pajiștile rezervației se regăsesc și multe specii de flori, printre care irisul, papucul doamnei, brândușa de toamnă, ghiocelul și ciurul zânelor. La capitolul faună aria protejată este diversificată și reprezentată de mai multe specii de mamifere, pești, reptile, păsări și amfibieni. Asta înseamnă că puteți vedea căprioare, urși, vulpi, pisici sălbatice, lilieci, acvile, corbi, mierle și ulii, iar lista poate continua.