Din anul 2017 și până în prezent s-a lucrat continuu la creerea și dezvoltarea primei aplicații de logopedie din România. Pasiunea, dăruirea și perseverența sunt doar câteva calități ale specialiștilor care s-au implicat în proiectul NUMMO Kids. Aplicația a prins viață din imensa dorință de a aduce pe piață un instrument care inovează și facilitează terapia logopedică.
Această aplicație se adresează adulților, dar mai ales copiilor cu deficiențe de auz și limbaj și este foarte utilă deoarece îi ajută pe aceștia cu exersarea exercițiilor acasă, scurtând astfel timpul de recuperare. Ceea ce este foarte interesant la această aplicație este faptul că întreaga terapie online se desfășoară sub forma unui joc. ”Nummo” ne prezintă un super-vrăjitor care ne ajută să parcurgem toate ”treptele” aplicației. Platforma este formată din 100 de exerciții care promit rezolvarea mai multor probleme.
Aplicația poate fi folosită și de specialiștii logopezi în cabinete. Acest aspect este unul foarte important deoarece astfel se vor reduce nu doar costurile pentru materialele de lucru, ci și timpul petrecut pentru pregătirea și organizarea acestora. Specialiștii vor putea folosi exercițiile din aplicație și au opțiunea de a evalua copilul, de a-i planifica o temă pentru acasă, și în același timp ii pot urmări evoluția.
”NUMMO” oferă și alte surprize utilizatorilor ei. Cei care au creeat această aplicație au realizat un set de premii pentru a-i răsplăti pe cei care își dau silința în rezolvarea jocurilor. Premiile sunt fizice și vor fi livrate prin curier. Mai mult decât atât, dezvoltatorii aplicației oferă un număr de licențe gratuite pentru cei care nu își pot permite un abonament lunar.
Dacă trebuie să definim logopedia, aceasta este o disciplină corectiv – terapeutică. Obiectul logopediei există de foarte mult timp, însă noi tratăm această știință ca fiind una abia descoperită. De exemplu, în S.U.A, la New York, în 1825 s-a înființat primul institut terapeutic pentru tratarea balbismului. În Italia, în anul 1827, Luca Stulli publica lucrarea „Despre bâlbâială”, iar în Romania, practica logopedică s-a legalizat abia în 1949 si s-a amplificat în 1957.