Muzeul Național al Bucovinei lansează o nouă bancnotă euro suvenir, dedicată, de această dată, Voievodului Ștefan cel Mare.
După succesul fulminant al bancnotei euro-suvenir prin care muzeul promovează imaginea Cetății de Scaun a Sucevei, în fața publicului nostru cu un produs de suflet, prin care omagiem personalitatea celui mai mare roman al tuturor timpurilor – Ștefan cel Mare.
“Intrați din anul 2022 în rândul suvenirurilor de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene, printre care și Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai important edificiu simbol al Sucevei. Bancnota dedicată lui Ștefan cel Mare completează seria. Este cea mai nouă Bancnotă souvenir cu valoarea de 0 Euro, lansată de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România”.
De unde poate fi cumparata
Bancnotele sunt puse în vânzare la prețul de 21 lei, la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava. Vor fi prezente și la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei.
Bancnota este prezentată într-o mapă specială, prevăzută cu un buzunar interior transparent, spațiu în care se regăsește bancnota. Mapa, tipărită în condiții grafice deosebite, are imprimate pe cele patru fațete imaginea domnitorului și o hartă a ctitoriilor sale, cât și o imagine a Sălii Sfatului Domnesc de la Suceava.
Bancnota suvenir de 0 Euro, cu reprezentarea Voievodului Ștefan cel Mare, este realizată în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană. Are caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil cu acestea. Proiectul de promovarea a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume este o inițiativă, marcă înregistrată apărută în Franța în anul 2015.
În România mai sunt încă cinci obiective care apar pe celebrele bancnote. Este vorba despre Delta Dunării, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Alba Carolina, Masivul Bucegi și Castelul Karolyi din Carei. Bancnota suvenir de 0 euro Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită cu aprobarea scrisă a Băncii Franței. Tirajul ei a presupus un număr de 10.000 de exemplare.