Drăgălașul Winnie the Pooh, personaj horror. Urmează un film interzis copiilor
Luna trecută, în 18 ianuarie, am sărbătorit ziua unui important autor. El se numește Alan Alexander Milne și e cel care i-a dat viață unuia dintre cei mai iubiți ursuleți. După ce a bucurat milioane de copii de-a lungul timpului, drăgălașul Winnie the Pooh devine și personaj horror într-un film interzis celor mici.
Deși e un personaj fictiv, Winnie the Pooh are o poveste. Mai mult decât atât, el e inspirat de un urs real care trăia la Grădina Zoologică din Londra. Christopher Robin, fiul lui Alan Alexander Milne, insista adesea să meargă să-l viziteze pe ursul de la zoo numit Winnie. El a fost salvat de un locotenent pe nume Harry Colebourn, care a și avut grijă de el timp de luni bune. Apoi, dat fiind faptul că trebuia să plece la război, locotenentul a hotărât că cel mai bun loc pentru prietenul lui Winnie era la grădina zoologică. Mai ales că acolo se amenajase recent un habitat special pentru urși. Lui Christopher îi plăcea tare mult să viziteze și să hrănească și o lebădă pe care a numit-o Pooh. Fiindcă iubea atât lebăda, cât și ursul, Christopher a făcut o combinație și și-a numit ursulețul de pluș Winnie the Pooh.
Pentru scriitorul Alan Alexander Milne jucăriile fiului său au fost întotdeauna inspirație. Winnie the Pooh a apărut pentru prima dată în volumul de poezii „Atunci când noi am fost foarte mici”, apărut în 1924. Prietenii ursului, Piglet, Kanga, Roo, Eeyore și Tigger, au fost, de asemenea, jucării ale lui Christopher.
Winnie the Pooh, ursulețul cu un succes remarcabil, protagonistul unui film de groază
Scriitorul a făcut o treabă atât de bună cu Winnie the Pooh încât ursulețul a devenit unul dintre cele mai îndrăgite personaje. Poveștile lui Alan Alexander Milne au fost traduse în peste 50 de limbi, iar filmele au și ele un succes impresionant. Un element important ilustrat de Ernest Shepard în cărțile scrise de cel care i-a dat viață lui Winnie the Pooh este Podul Posingford. Acolo Christopher Robin obișnuia să se joace, în anii 1920, alături de tatăl său. Podul a fost restaurat și reconstruit de-a lungul anilor reproducând ilustrațiile originale ale lui Shepard. În 1979 el a fost redeschis de Christopher Robin Milne și redenumit Podul Poohsticks. Denumirea vine de la „Pooh sticks”, un joc inventat de Christopher și tatăl lui.
Până în 1999, podul a fost uzat și degradat de mii de vizitatori. Așadar, el a fost înlocuit cu un pod nou, construit cu un ajutor financiar considerabil din partea grupurilor locale și a Disney Corporation. Podul original a fost demontat și depozitat timp de mulți ani. Apoi, a fost complet restaurat și reconstruit ținându-se cont de elementele originale. Mai multe despre podul lui Winnie, care a fost scos la licitație, puteți afla de aici.
Winnie the Pooh e acel ursuleț drăgălaș care iubește mierea. Imaginea lui va căpăta în curând un alt aspect deoarece devine protagonistul unui film de groază numit „Winnie the Pooh – Blood and Honey”. Reinterpretarea șocantă a celebrului urs va ajunge în cinematografele americane săptămâna aceasta. Aventurile lui Winnie the Pooh și ale prietenilor lui au fost licențiate de Disney timp de decenii. Recent, drepturile de autor asupra primelor cărți ale lui Alan Alexander Milne au expirat. Profitând de asta, studioul britanic independent al lui Frake – Waterfield i-a dat lui Winnie o cu totul altă înfățișare.