Rațele din Africa de Sud vânează dăunătorii și protejează culturile
Sute de rațe din Africa de Sud reprezintă un real ajutor pentru podgorii. Acestea vânează dăunatorii și protejează culturile, ajutându-i în acest fel pe localnici. Aflați în continuare mai multe informații.
Astăzi nu vorbim despre rațele cu care suntem obișnuiți, cele care stau liniștite pe o margine de apă. Rațele din Africa de Sud își iau activitatea în serios. Acestea vânează dăunătorii și protejează culturile, astfel încât acestea să se afle în afara oricărui pericol.
Cârduri de raţe albe, negre şi maronii vânează melci şi gândaci în timp ce patrulează pe podgoriile din oraşul viticol Stellenbosch din Africa de Sud, ajutându-i pe proprietari să evite utilizarea pesticidelor şi a îngrăşămintelor sintetice, relatează luni Reuters, citat de agerpres.ro
Despre micii soldăței ai podgoriilor
În jur de 500 de specii de rață indiană alergătoare sunt utilizate pentru a ține sub control situația provocată de dăunători. Totodată, acestea reprezintă o sursă de amuzament pentru toți turiştii care se hotărăsc să calce pragul podgoriilor. „Noi le numim soldaţii podgoriilor” spune Corius Visser, directorul proprietăţii. Potrivit agerpres.ro, raţele se află în centrul practicilor de agricultură regenerativă a domeniului viticol, în special raţele alergătoare indiene, care au picioare lungi şi o postură dreaptă, ceea ce le permite să ajungă la melcii aflaţi între frunze.
Ce este sustenabilitatea
Potrivit dexonline.ro, sustenabilitatea este caracteristica unei activități de a putea fi desfășurată pe o perioadă lungă de timp. De ce sustenabilitate? Gunoiul de grajd care provine de la rațe, dar și alte animale, este foarte bogat în nutrienţi. Acest lucru ajută podgoria să fie sustenabilă. Rațele din Africa de Sud sunt ca un fel de soldăței care își urmăresc liderul și mărşăluiesc prin podgorii. O turistă pe nume Merle Holdsworth declară următoarele: „Este uimitor cum se comportă, merg în şir şi parcă ar fi în armată”.
Cum se desfășoară o zi din viața rațelor
Ei bine, nu doar oamenii pot avea o rutină zilnică, dar și aceste raţe. Cum arată o zi din viața lor? Începând de dimineaţă, rațele se duc în podgorii cu scopul de a contribui la protejarea culturilor. Când se apropie seara, acestea revin în padocuri, moment în care urmează să se hrănească cu pelete pentru păsări. Yodell Scholtz, unul dintre muncitorii care se îngrijiesc de rațe, declară următoarele: „E aproape ca şi cum ţi-ai creşte proprii copii, aşa că îmi place mult”. Cu siguranță aceste rațe fac o treabă deosebită și sunt apreciate pentru intervenția lor.