Proiectul Beit aduce faţă-n faţă elevi care explorează împreună oraşul
Elevi de la două şcoli gimnaziale din Timişoara s-au întâlnit în cadrul unui proiect. Ei au construit căsuţe sub acoperişul cărora au discutat despre patrimoniul Timişoarei. Proiectul Beit este organizat de Institutul Intercultural Timişoara şi a adus faţă în faţă tineri care nu se cunoşteau, dar care au explorat împreună spaţiul urban.
Un grup minunat de eleve și elevi din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 27 au dat startul Proiectului Beit la Timișoara!
Proiectul Beit
Fiind de la şcoli diferite, elevii nu se cunoșteau dinainte. Dar și-au construit case împreună, sub acoperişul cărora au discutat despre patrimoniul Timișoarei.
Şi despre trecutul și prezentul orașului. Apoi, s-au plimbat şi au explorat Piața Unirii și Piața Libertății pentru a descoperi povești ale locului. A fost şi zi de filmare, pentru că din toate aceste activități vor rezulta videoclipuri care vor fi prezentate publicului. Scopul Proiectului Beit este să aducă tineri împreună. Tineri care altfel poate nu s-ar întâlni. Iar aceşti tineri să pornească împreună într-o aventură a explorării spațiului urban. Şi nu numai atât! Dar şi să reflecteze asupra a ceea ce înseamnă a locui împreună în acest spațiu. Proiectul Beit, organizat de Institutul Intercultural Timișoara (IIT) este co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara. El face parte din Programul Cultural “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. De asemenea, proiectul este co-finanțat prin programul CERV al Uniunii Europene.
Despre Institutul Intercultural Timişoara
IIT a fost înființat în 1992, cu sprijinul autorităților locale și al Consiliul Europei. IIT colaborează cu o rețea largă de parteneri din toată lumea, de la ONG-uri și universități până la instituții publice și experți din domeniile sale de interes, inclusiv Consiliul Europei și Națiunile Unite. Institutul implementează proiecte pentru o gamă largă de beneficiari din România și din străinătate:
Programe de educație interculturală, educație civică și educație pentru drepturile omului pentru profesori și tineri;
Programe de monitorizare a mass-mediei și deconstrucția stereotipurilor pentru jurnaliști;
Cursuri de formare în comunicare interculturală pentru autorități publice și migranți;
Acțiuni de dezvoltare a societății civile la nivel local, național și internațional;
Programe pentru minorități (cu accent pe minoritatea romă);
Dezvoltarea de mecanisme pentru integrarea migranților;
Cercetări privind politicile culturale și educaționale, incluziunea romilor, minorități și competența interculturală.