Muzeul Ororilor Comunismului în România, spectacol de teatru imersiv
Premiera spectacolului de teatru imersiv „Eu nu am furat niciodată nimic“ va avea loc pe 29 ianuarie. Spectacolul se va desfăşura la Muzeul Național al Țăranului Român din Bucureşti. Evenimentul este organizat în două intervale orare: ora 14:00, pentru presă și invitați și de la ora 16:00, pentru publicul larg.
Spectacolul „Eu nu am furat niciodată nimic“ este organizat de către Muzeul Ororilor Comunismului din România în parteneriat cu Ministerul Culturii și Muzeul Național al Țăranului Român din Bucureşti.
Teatru imersiv
Teatrul imersiv se diferențiază de teatrul tradițional prin îndepărtarea scenei și scufundarea publicului în spectacolul în sine. Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR), alături de Muzeul Național al Țăranului Român
și Ministerul Culturii vă invită la premiera proiectului de teatru imersiv „Eu nu am furat niciodată nimic“.
Prima reprezentaţie va avea loc la ora 14, pentru presă şi invitaţi. A doua reprezentaţie va fi de la ora 16:00, pentru publicul larg. Realizat ca o modalitate de explorare pe viu a anilor `80 în România, spectacolul de teatru imersiv transformă spectatorii în participanţi şi îi transportă în timp în copilăria, adolescența, tinerețea lor sau a părinților.
„Eu nu am furat niciodată nimic“ este scris și regizat de către Radu Mihail Savin. Cei patru actori: Ela Ionescu, Alex Cruceru, Șerban Ghilvaci și Ileana Ursu vor aborda, în trei spaţii diferite ale Muzeului Național al Țăranului Român, diferite teme. Printre aceste teme enumerăm: statutul studentului în comunism, alimentaţia rațională și organizarea politică a instituțiilor de învățământ. Cele trei decoruri realizate de către scenograful Cătălin Manea conturează atent spațiul acțiunii cu elemente ce redau în detaliu atmosfera epocii.
Lucrări de artă plastică ca ambient
Alături de spectacolul de teatru, Asociația Semn propune lucrări de artă plastică punctate sugestiv de ambient soundscape dark. Vizitatorul are posibilitatea de a ieși din rolul unui simplu spectator, devenind și participant activ într-un carusel narativ al istoriei trăite. Prin această alăturare, Muzeul Ororilor Comunismului din România dorește crearea unui spațiu de comunicare imersiv prin îmbinarea artei teatrale cu un concept expozițional inovator. Același context va servi drept spațiu expoziţional și educațional în afara programului de spectacol.
Durata spectacolului este de 1 oră 30 minute. Biletele vor fi puse în curând la vânzare pe platformele iabilet.ro, eventbook.ro și theatrum.ro.