O nouă epidemie în România. Foarte multe victime sunt din rândul copiilor
Specialiștii anunță o nouă epidemie în România. Sute de persoane ajung zilnic la camera de gardă cu simptome respiratorii grave. Este vorba nu doar despre adulți ci și despre copii. Diferențele de temperatură își pun rapid amprenta pe sănătatea celor mici.
Situația este una îngrijorătoare deoarece avem nu doar infecții cu virusul gripal ci și infecții cu virusul SARS CoV 2. Cazurile sunt numeroase privind ambele boli iar simptomele sunt asemănătoare. Sistemul imunitar al multora dintre noi a fost sensibilizat datorită îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV 2. Multe persoane au rămas cu probleme respiratorii grave, virusul gripal devenind astfel un adevărat pericol pentru aceștia. Cei mici sunt extrem de vulnerabil când vine vorba de îmbolnăviri iar multe spitale nu fac față numărului ridicat de pacienți care se prezintă la UPU. Este important să cunoaștem diferența dintre răceală și gripă.
O nouă epidemie în România
Medicul infecționist Adrian Marinescu a declarat într-un interviu pentru Antena 3 CNN faptul că ”lunile Ianuarie și Februarie vor fi la fel de complicate. A nu se înțelege că sunt multe forme severe, cele mai multe sunt forme ușoare. Dar totuși trebuie să fim prudenți pentru că, dintre toți cei care se prezintă în gardă, de exemplu la Matei Balș, aproximativ 250 de prezentări în fiecare zi, asta înseamnă destul de mult pentru că în vârf de pandemie aveam 300, 10% sau 15% au nevoie să fie internați. Pentru că au forme medii sau forme care presupun complicații” scrie antena3.ro.
La ce trebuie să fim atenți
Acesta subliniază faptul că prevenția este și ea extrem de importantă privind îmbolnăvirile. Părinții și adulții trebuie să fie atenți la apariția simptomelor și să se asigure că primesc tratamentul corespunzător. Vaccinarea este și ea foarte importantă, atât în cazul adulților cât și al copiilor. Este important să ne asigurăm că cei mici înțeleg importanța respectării regulilor de igienă, evitarea zonelor aglomerate sau chiar purtatul măștii în spațiile închise. Cu atât mai mult, copiii trebuie să fie de două ori mai atenți în cazul în care prezintă simptome de îmbolnăvire. Ne este recomandat să fim atenți la următoarele simptome: respirație dificilă, temperaturi ridicate, schimbare a stării generale sau dureri musculare.