Filmul “Casa din copac” – într-o proiecţie cu scop caritabil.
“Casa din copac”, primul lungmetraj al tânărului regizor Florin Brânză, poate fi văzut săptămâna aceasta la Timişoara, într-o proiecţie cu scop caritabil.
Partener în această acţiune este Asociaţia Little People ai cărei beneficiari sunt copiii bolnavi de cancer internaţi în spitalele din Timişoara şi din ţară. Proiecţia va avea loc joi, 21 februarie 2019, de la ora 20, la Cinema City Shopping City Timişoara (Sala 5).
Florin Brânză are 25 de ani şi s-a născut la Timişoara, în Freidorf, în acelaşi cartier ca şi Johnny Weismueller. După absolvirea Liceului „Jean Louis Calderon”, a studiat Producţie Media la Universitatea Bedfortshire din Anglia. În 2016, în perioada studenţiei, Florin a scris şi a regizat scurtmetrajul „Casa din copac”, un film cu care a fost prezent la multiple festivaluri şi care a fost nominalizat la categoria “Best Short Drama” la Royal Television Society din Londra. După ce a lucrat ca freelancer, videograf şi editor, în 2018 tânărul regizor a scris scenariul, a produs şi a regizat „CASA DIN COPAC”, un film bazat pe ideea scurtmetrajului cu acelaşi titlu. După ce a adunat ceva fonduri printr-o acţiune de crowdfunding, a strâns laolaltă o echipă de colegi, prieteni şi profesionişti care au acceptat să i se alăture în producţia acestui film.
Din distribuţie fac parte atât actori timişoreni, cât şi din tară şi străinătate: Bogdan Fanariu, Laurenţiu Pleşa, Mădălina Ghiţescu-Petre, Alina Ilea, Jan Nova, William Ashmore, Robert Copoţ, Mirela Puia, Romeo Ioan, precum şi copiii Ianisa Jelmărean şi Luca Puia.
Casa din copac prezintă povestea lui David, un tată recent divorțat, care încearcă să se apropie de fiica sa, Maya, construind o casă în copac. În urma partajului, David și fosta lui soție, Anca, ajung să împartă custodia Mayei: Anca, în timpul săptămânii, iar David, în weekend. Nu mult după această decizie luată la comun, David realizează că în vacanța de vară, Maya este liberă să stea cu el oricând.
După o luptă eșuată în tribunal pentru schimbarea condițiilor contractului, David nu are de ales decât să își vadă fiica în weekend. Afectat de evenimentele recente, David începe să aibă flashback-uri din copilărie, prin care ajunge să retrăiască diferite momente care l-au marcat. Aceste flashback-uri au în prim plan acțiunile tatălui său, care și-au lăsat amprenta negativ asupra lui David.